sunnuntai 20. kesäkuuta 2010
Saslikki
Valmista marinadi aamupäivällä jos haluat grillata illalla. Parasta kun liha on ollut marinadissa yön yli.
3-6 varrasta
Valmistusaika 20 minuuttia + marinoitumisen aika
800 g kassleria
6 samankokoista pientä keltasipulia
noin 1,3 l vettä
noin 70 kpl kokonaisia mustapippureita
2 rkl merisuolaa
1 1/2 rkl sokeria
2 1/2 rkl väkiviinaetikkaa
Leikkaa lihasta noin 4-5 cm kokoiset palat. Kuori sipulit ja leikkaa niistä paksut viipaleet.
Kaada vesi isoon kulhoon. Murskaa morttelissa pippuri. Lisää pippuri, suola, sokeri ja etikka veteen. Sekoita vettä isolla lusikalla kunnes suola ja sokeri sulavat. Lisää sipuliviipaleet ja lihapalat. Lientä pitää olla runsaasti, sen verran, että sipuliviipaleet ja lihapalat ovat marinadiliemen peitossa. Sulje kulho kannella ja nosta se kylmään maustumaan. Voit käydä tarkistamassa makua ja lisäämässä mausteita.
Pistä lihapalat ja sipulirenkaat grillivartaisiin. Grillaa saslikkia tasaisella hiilloksella tasaisesti kypsäksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Enppä ole ennen törmännyt lihan marinoimiseen vedessä. Mikä sen tarkoitus on? Pysyykö liha jotenkin pehmeämpänä?
VastaaPoistaSe on eestiläinen tapa. En tiedä tarkoitusta. Lihan palat marinoituvat ruokaetikkavedessä melkein kypsiksi. Lihaa pysyy mehevänä ja pehmeänä kun sitä grillataan tiukasti vartaassa ja hyvin miedolla grillillä.
Poista