sunnuntai 13. kesäkuuta 2010
Silli punaviinimarinadissa
Valmistusaika noin 30 minuuttia
177 g kevytsuolattua sillifileetä
Marinadi:
1 keskikokoinen punasipuli
1 dl vettä
1 dl punaviiniä
4 pientä laakerinlehteä
1 rkl sokeria
1 tl Provencale mausteseosta
1 rkl ruokaetikkaa
10 kpl kokonaisia mustapippureita
10 kpl kokonaisia maustepippureita
1 kannellinen sillipurkki, ostettu Prismalta
Kuori sipuli ja leikkaa siitä noin 4-5 mm paksuiset viipaleet. Kaada pieneen kasariin vesi ja mausteet, anna niillä kiehua hetken ajan, lisää sipuliviipaleet ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää punaviini, keitä taas pari minuuttia ja lopuksi lisää etikka. Anna marinadin jäähtyä.
Leikkaa sillifileestä noin 1 cm paksuiset palat.
Siivilöi jäähtynyt marinadi. Pane sillipurkin pohjalle mausteita, sipulirenkaita ja kerros sillipaloja. Sitten taas sipulirenkaita ja sillipaloja jne, kunnes purkki on täynnä. Kaada päälle marinadiliemi. Sulje purkki ja nosta se jääkaappiin. Anna maustua ainakin vuorokauden yli.
Tunnisteet:
30 min,
juhlapöytään,
kala,
marinadi,
Pohjoismainen keittiö
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä sillijuttu varmaan sopii "kivan illan" jälkeiseksi aamupalaksi......
VastaaPoistaHei! Kiitos ensimmäisestä kommentista! Sillistä: sitä voi syödä aamiaiseksi, hotellien aamiaispöydässä on myös silliä tarjolla.
VastaaPoista