sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Wieninleikkeet, ranskalaiset, kylmä maustekurkku-sipulikastike ja salaatti








Maaliskuu on minulla kaapien kierrättämisen kuukausi. Pakastimessa oli 4 porsaan ulkofileepihviä ja jääkaapissa 1 rasia anjovisfileitä. Selvä oli, mitä niistä teen.
Anjovisfileen peltirasialla oli eräpäiväksi laitettu 050511. Sen avaamisen jälkeen oli pettymys suuri: fileiden reunat olivat ehtineet muuttua valkoiseksi. Olin masentunut, koska Wieninleikkeet onnistuivat erinomaisen hyvin. Kuorrutus tuli rapea ja ihanan kullanruskea. Ajattelin, haluanko näyttää blogissani kotikeittiön realismia?! Päätin näyttää sitä.

4 annosta
Valmistusaika 1 tunti

noin 600 g porsaan ulkofileepihvejä
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
suolaa
jauhettua mustapippuria

Kastike:
250 g / 1 pkt eestiläistä smetanaa / voi olla 2 pkt kermaviiliä
1 maustekurkku
½ punasipulia
1 tl englantilaista sinappia
2 rkl ketsuppia
suolaa
hienonnettua persiljaa

100 g / 1 rasia anjovisfileitä
kapriksia

700 g / 1 pkt ranskalaisia

voita ja rypsiöljyä

Salaatti:
1 ruukku tammenlehti salaattia
paprikaa
tomaattia
kurkkua
½ punasipulia
yrttimarinoituja valkosipuleita öljyineen


Ensiksi valmista salaatti. Huuhtele kaikki salaatin ainesosat. Nypi salaatin lehdet noin 2-3 kappaleeksi ja aseta ne kulhon pohjalle. Leikkaa paprikasta, tomaatista, kurkusta ja sipulista sopivat viipaleet ja aseta ne kulhoon salaatin päälle. Lopuksi lusikoi purkista myös marinoituja valkosipulinkynsiä salaatin päälle ja kaada vähän öljyä kaiken päälle.

Valmista Wieninleikkeet. Nuiji leikkeet molemmin puolin. Aseta leikkeet työtasolle ja ripottele niiden pinnalle suolaa ja pippuria. Vatkaa syvällä lautasella 2 kananmunaa. Kaada toiselle lautaselle korppujauhoja. Aluksi pyörittele leikkeitä munassa ja sen jälkeen korppujauhossa molemmin puolin ja paista kuumalla voi-öljypannulla kullanruskeiksi.

Ruoan valmistamisen aikana paista vielä ranskalaiset uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.

Valmista myös kastike. Kaada kulhoon smetana, kuutioi sipuli ja kurkku, hienonna persilja, lisää suola, sinappi ja ketsuppi. Sekoita aineet keskenään.

Tee annoslautanen. Koristele Wieninleike anjovisfileillä ja kapriksilla.

2 kommenttia:

  1. Oohh, näyttää herkulliselta. Olikohan se valkoinen anjoviksessa vain kovettunutta suolaa?

    VastaaPoista
  2. Kyllä, suola oli. Fileet ovat yleensä kauniita, niillä on hopeanväriä, mikä on myös kaunis koriste Wieninleikkeen päällä. Lisäyksenä se, että vaikka annos kuulostaa kaloripommina (ranskalaiset, smetanakastike, salaatissa öljyä ja rasvassa paistettu leike), jäi syömisen jälkeen vatsaan miellyttävän täyteläinen olo, eikä ollut lainkaan sellaista ähky oloa. Joskus työpaikkaruokalassa kevyen lounaan syömisen jälkeen on painavampi olo vatsassa ollut.

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...