torstai 31. maaliskuuta 2011

Kuorrutettua naudan kieltä, tryffelivoikastiketta 2 / 2

3-4 annosta

Valmistusaika 40 minuuttia
Tryffelivoikastike 2. versio:
2 dl naudan kielen keittolientä
1 dl punaviiniä
25 g / ½ purkkia - 45 g / 1 purkki valkoisen tryffelin voita (tryffelivoin määrä riippuu siitä, miten voimakasta tryffelin makua haluat kastikkeelle ja miten rasvaista haluat sitä valmistaa. Jos käytät ½ purkkia voita kastikkeeseen, silloin voit lopulla voilla paistaa kieliviipaleita)
vaaleeta Maizenaa

Kielen kuorrutus 2.versio:
1-2 kananmunaa
korppujauhoja
rouhittua mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä ja valkoisen tryffelin voita paistamiseen (tähän tarvitaan 1 purkki tryffelivoita)

Paista kieliviipaleet. Vatkaa syvällä lautasella munat ja lisää sinne suola ja pippuri. Leikkaa kielestä noin 8 mm paksuiset viipaleet (2 viipaletta per annos), kääntele niitä ensiksi munassa ja sen jälkeen korppujauhossa sekä paista pannulla voi-öljyseoksessa molemmin puolin kauniin ruskeaksi.

Valmista kastike. Anna kielen keittoliemellä nousta kiehumaan, lisää punaviini ja tryffelivoi sekä Maizena lientä vispilällä sekoittaen kunnes se on sopivan paksu/sakea.

P.S. 2.versiossa paistoin kuorrutettuja kieliviipaleita runsaassa voi-öljyseoksessa, niin että rasva kunnolla tirisi kielen ympärillä pannulla. Niistä kieliviipaleista tulivat sen takia paremmat ja rapeammat kuin ensimäisessä versiossa. Käytin paistamiseen kunnolla tryffelivoita. 2.versiossa niin kastike kuin kieliviipaleet tulivat maukkaampia kuin 1. versiossa.

Katso naudan kielen keittäminen Kuorrutettua naudan kieltä, tryffelivoikastikkeetta 1/2.

Katso myös: Kuorrutettua naudan kieltä, tryffelivoikastikkeetta 1/2 ja Cocktailpalat naudan kielestä - Väiksed suupisted veise keelest

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...