lauantai 12. maaliskuuta 2011

Kaalikeitto







4 l
Valmistus 2 tuntia

700 g porsaan kylkeä luilla
2 isoa porkkanaa
noin 700 g keräkaalia / 1 pieni kaali
9 pienempää yleisperunaa
kokonaisia mustapippureita
muutama laakerinlehteä
persiljaa
merisuolaa
ruokaöljyä

Kaada kattilaan 2 l vettä ja nosta se kuumalle hellan levylle.

Huuhtele iso kylkipala ja leikkaa leikkuulaudalla siitä poikittain pitkät palat (1 luu per 1 pala). Purista ylimääräinen vesi pois tai kuivaa talouspaperilla liha. Ruskista lihaa pannulla öljyssä ja nostaa palat kattilaan kiehuvaan veteen. Kuori vaahto pinnalta ja anna lihalla kypsyä keskilämmöllä kunnes liha on pehmeä.

Lihan kypsymisen aikana kuori perunat ja porkkanat sekä leikkaa ne samankokoisiksi paloiksi. Poista kaalilta päällimmäiset lehdet, leikkaa kaali neljäksi, poista kaalin sydän ja suikaloi kaali.

Hienonna persilja.

Kun liha on kypsä, sitten lisää kattilaan porkkana ja anna sillä kypsyä muutaman minuutin. Sen jälkeen lisää peruna ja lopuksi levitä kattilaan kaalisuikaleet ja laakerinlehdet. Lisää vettä ja anna hautua keskilämmöllä kunnes kaikki juurekset ovat pehmeitä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele pinnalle persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...