keskiviikko 4. huhtikuuta 2012
Lammaspata annosruukussa - Lambahautis portsjoninôus
Sama ruoka vuoassa.
Sama toit ahjuvormis.
Lammaspadan voi valmistaa myös isossa uunivuoassa lisäämällä raaka-aineita sopivan määrän.
2 annosruukkua / 2x5 dl
Valmistusaika 2 tuntia ja 15 minuuttia
300 g karitsan tai lampaan luutonta lihaa paloina
4 maa-artisokkaa paloina
2 pienempää porkkanaa paloina
1 punasipuli suikaleina
1 iso kokonainen valkosipulin kynsi hienonnettuna
tomaattimurskaa
ruokakermaa (sen voi korvata punaviinillä)
tuoretta hienonnettua rosmariini tai kuivattua rosmariinia
hienonnettua persiljaa
rouhittua pippuria
suolaa
oliiviöljyä
2 laakerinlehteä
vehnäjauhoja
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää öljyyn rosmariini, suola, pippuri ja laakerinlehti. Anna kuumalla öljyllä maustua hetken. Lisää pannulle lihapalat sekä ruskista niitä. Jaa lihapalat ja vihannekset annosruukkuihin. Sekoita kulhossa tomaattimurska, jauhot, kerma ja persilja keskenään sekä kaada se ruukkuihin. Voit huuhdella paistinpannun ja lisätä osan veden ruukkuihin. Jätä noin 2-3 cm vapaata tilaa ruukun päälle, että neste ei tulisi kypsymisen aikana kannen reunan välistä ulos. Laita kansi ruukkujen päälle sekä nosta ne uuniin keskitasolle ja anna hautua noin 2 tuntia kunnes liha ja vihannekset ovat pehmeitä. Käy välillä tarkistamassa makua, lisää mausteita tarvittaessa ja kääntele vähän pata ruukuissa. Lopuksi koristele persiljalla. Syö lusikalla.
****
Lambahautise vôib valmistada ka suures ahjuvormis lisades tooraineid sobival määral.
2 savist portsjoninôud / 2x5 dl
Valmistusaeg 2 tunti ja 15 minutit
300 g talle vôi lamba pehmet liha tükkidena
4 maapirni tükkidena
2 väiksemat porgandit tükkidena
1 punasibul lôikudena
1 suur küüslauguküüs hakituna
tomatikastet
toidukoort (selle vôib asendada ka punase veiniga)
värsket hakitud rosmariini vôi kuivatatud rosmariini
hakitud peterselli
jahvatatut karget pipart
soola
oliiviôli
2 loorberilehte
nisujahu
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Kuumuta ôli pannil ja lisa rosmariin, sool, pipar ja loorberilehed. Anna hetke maitseainetel maitsestada ôli. Lisa lihatükid ning pruunista need. Jaga liha- ja köögiviljatükid nôudesse. Sega kausis omavahel tomatikaste, jahu, koor ja petersell ning vala segu nôudesse. Vôid loputada praepanni veega ja lisada osa vett nôudesse. Jäta 2-3 cm vaba ruumi nôude peale, et vedelik ei tuleks haudumise ajal kaane vahelt välja. Anna haududa umbes 2 tunti kuni liha ja köögiviljad on pehmed. Käi vahetevahel kontrollimas maitset ja lisa maitseaineid vajaduse korral. Sega ka ettevaatlikult hautist nôude sees. Lôpuks kaunista peterselliga. Söö lusikaga.
Tunnisteet:
lammas,
lammas EST,
Munadepühad EST,
pearoog EST,
pääruoka,
Pääsiäinen
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Lampaan lihasta pidän erityisesti. Ihan vesi nousee kielelle. Ja onpa söpöt ruukut.
VastaaPoistaSuloista pääsiäisen aikaa koko perheelle!
Lammas ja maa-artisokka sopivat erinomaisen hyvin yhteen. Tämä lammaspata annosruukussa oli minulla ensimmäinen sellainen kokeilu, koska ruukut ovat uudet (ne ovat Latviasta). Kätevämpi on sekoittaa tomaattimurska, jauhot, kerma ja mausteet kulhossa sekä kaada ne ruukkuun.
PoistaTeillekin Hyvää Pääsiäistä!
See kõlab maitsvalt!
VastaaPoistaJa, se on maitsev. Lambaliha ja maapirn sobivad väga hästi kokku. Selline toiduvalmistamine portsjoninôus on minule uus asi ja olen juba tulnud targemaks. Lihtsam on tomatikaste, jahu, koor, maitseained segada omavahel kausis ja kallata segu nôusse lamba ja köögiviljade peale.
PoistaLammas koos tomatikastmega kôlbap päris hästi =)
VastaaPoistaKôlab ja maitseb küll hästi. Ja minu arust lammas ja maapirn maitsevad koos hästi.
PoistaHerkullisen iloista Pääsiäistä!
VastaaPoistaKiitos Tarina! Iloista Pääsiäistä teillekin sinnepäin!
Poista