perjantai 27. huhtikuuta 2012

Kuumasavumakrilli-riisisalaatti - Kuumsuitsuskumbria-riisisalat



Meidän lähikaupoissa on viime aikoina ollut myynnissä kuumasavumakrillia. Siitä voi valmistaa maukasta salaattia.

4-6 annosta

Valmistusaika yhteensä 30 minuuttia

1 kuumasavumakrilli / noin 260 g, roudoista puhdistettuna ja nahka poistettuna
1 pussi /125 g keitettyä riisiä
pala tuoretta kurkkua kuutioina
voileipäkurkunviipaleita pieninä suikaleina
4 keitettyä kananmunaa hienonnettuna
1 varsi kevätsipulia hienonnettuna
nippu hienonnettua tilliä tai kuivattua tilliä
1 purkki / 200 g kermaviiliä
4 isoa rkl majoneesia
suolaa

Kääntele kaikki salaatin ainesosat isossa kulhossa keskenään ja anna salaatilla maustua 10 minuuttia.

***

Kuumsuitsuskumbriast ehk makrillist saab valmistada head salatit. Eestis on see kala iga kalapoe letil müügil, aga Soomes on see haruldasem. Olen viimasel ajal näinud makrelli ka meie lähipoodide kalaletil. Väga tore, et see kala on jôudnud ka Soome.

4-6 portsjonit

Valmistamise aeg kokku 30 minutit

1 kuumsuitsuskumbria / umbes 260 g, puhastatuna luudest ja nahk eemaldatud
1 pakend / 125 g keedetud riisi
tükk värsket lavakurki kuubikutena
vôileivakurgi viile tikkudeks lôigatuna
4 keedetud muna hakituna
1 vars rohelist sibulat hakituna
kimp tilli hakituna vôi kuivatatud tilli
200 g hapukoort
4 suurt sl majoneesi
soola

Sega suures kausis kôik salati koostisosad omavahel ja anna maitsestuda 10 minutit.

2 kommenttia:

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...