maanantai 22. lokakuuta 2012

Kirkas kuhakeitto - Selge leemega kohasupp


Tervetuloa minun blogin lukijaksi, aimarii !

Kerran oli minulla onni saada yksi villi avattu kuha (500 g). Poistin siltä suomut, evät ja pään, fileoin sen, poistin nahkan sekä valmistin siitä kuhakeiton. Päätin valmistaa hyvin yksinkertaisen keiton, missä maistuu kuhan herkkä maku. Mielestäni sellaiset jalot kalat kuten kuha ja lohi, eivät kaipaa kovin paljon aineksia keitossa. Halutessa voi lisätä keittoon lorauksen valkoviiniä tai sitruunan mehua, mutta se ei ole välttämätöntä. Viimeiset antavat keitolle vähän hapanta makua ja silloin ripaus sokeria tekee keitossa hyvää, koska se tasapainottaa hapanta makua.

2-3 annosta
Valmistus 30 minuuttia

1 kuhan fileet paloina
4 keskikokoista perunaa paloina
3 pientä salottisipulia suikaleina
merisuolaa
kokonaisia mustapippureita
1-2 laakerinlehteä
hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
pala voita
halutessa loraus valkoviiniä tai sitruunan mehua + ripaus sokeria

Kuhaliemi:
fileoinnin jälkeen kuhan pää ja ruodot
2 pientä salottisipulia suikaleina
8 dl vettä
merisuolaa
kokonaisia mustapippureita
laakerinlehti
nippu tilliä

Valmista kuhaliemi keittämällä kuhan päätä ja kaikkia ruotoja sipulin ja mausteiden kera vedessä muutaman minuutin. Kuori vaahto pinnalta. Siivilöi kuhaliemi. Nosta ruodot ja muu sivuun.

Kaada kirkas kuhaliemi ja vielä 2 dl vettä kattilaan sekä keitä siinä perunat ja sipuli. Lisää mustapippuri, laakerinlehdet ja tarvittaessa suola. Kun peruna on pehmeä, lisää kuhapalat ja halutessasi valkoviini tai sitruunan mehu. Jos lisät valkoviiniä tai sitruunan mehua, lisää keittoon ripaus sokeria. Kuori vaahto pinnalta. Kypsennä tasaisella lämmöllä kunnes kuha on kypsä. Lisää voi ja
hienonnettu tilli sekä ruohosipuli. Tarjoile heti.

***

Tere tulemast minu blogi lugejaks, aimarii!

Ükskord mul ônnestus saada looduslikult kasvanud koha (500 g). Riivisin sellelt soomused, lôikasin uimed ja eemaldasin pea , fileerisin selle, eemaldasin naha ja valmistasin sellest kohasupi. Otsustasin valmistada väga lihtsa supi, millel on koha oma ôrn maitse. Minu arust sellised suurepärased kalad nagu koha ja lôhe ei vaja eriti palju tooraineid supi sisse. Soovi korral vôib supile lisada veidi valget veini vôi sidrunimahla, siis vôib ka lisada veidi suhkrut, mis tasakaalutab hapusust.

2-3 portsjonit
Valmistus 30 minutit

1 koha fileed tükkidena
4 keskmise suurusega kartulit tükkidena
3 väikest salotisibulat lôikudena
meresoola
musta pipra terasid
1-2 loorberilehte
hakitud tilli ja murulauku
tükk vôid
soovi korral veidi valget veini vôi sidruni mahla + veidi suhkrut

Kohaleem:
fileerimise järel koha pea ja luud
2 väikest salotisibulat lôikudena
8 dl vett
meresoola
musta pipra terasid
loorberileht
kimp tilli

Valmista kohaleem keetes môned minutid koha pead ja kôiki luusid sibula ja maitseainetega vees. Koori vaht pinnalt. Kurna leem läbi sôela. Tôsta luud jm. leemes olev kôrvale.

Kalla kohaleem ja veel 2 dl vett potti ning keeda selles kartul ja sibul pehmeks. Lisa pipar, loorberilehed ja vajadusel soola. Kui kartul on pehme, siis lisa kohatükid ja soovi korral valget veini vôi sidrunimahla. Kui lisad veini ja sidrunimahla, siis vôid lisada ka veidi suhkrut tasakaalutama hapukat maitset. Koori vaht pinnalt. Keeda tasasel temperatuuril kuni koha on küps (valge). Lisa
vôi ja hakitud till ning murulauk. Serveeri kohe.

4 kommenttia:

  1. Tällä tavoin tehty kuhakeitto on hyvää. Teen itse kalakeiton useimmiten ahvenista, mutta keitän liemen kuten sinä.
    Herkkua on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti myös ahvenista tulee hyvä keitto. Tykkään kalakeitoista. Herkkua on.

      Poista
  2. Pidän tosi paljon kalakeitoista ja tämä keittosi on varmasti tosi herkullista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin pidän. Syömisen jälkeen on vatsassa niin hyvä olo. Kyllä, tämä kuhakeitto on herkullista.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...