keskiviikko 31. lokakuuta 2012
Paistetut munaleivät Vol 2 - Praetud munaleivad Vol 2
Vaikka olen aikaisemmin tehnyt postauksen munaleivistä aamiaispostauksen yhteydessä, päätin ne erinomaiset munaleivät erikseen tuoda esille, koska ne ovat niin hyvä vaihtoehto aamiaspöydälle. Leivät voi miedolla lämmöllä hiljalleen paistaa vaan yhdeltä puolelta, niin, että muna hyytyy leivän sisällä, mutta pinta on sopivasti vetelä. Leipiä voi paistaa myös molemmalta puolelta.
2-3 annosta
Valmistus 15 minuuttia
5 kananmunaa
5 viipaletta ranskanleipää
jauhettua mustapippuria
suolaa
voita
ruokaöljyä
Paina sormella pehmeistä ranskanleivän viipaleista sisun osa pois. Laita kuoreet kuumalle voi-öljypannulle. Riko kananmuna jokaisen leipäkuoren sisälle, ripottele suolaa ja pippuria pinnalle sekä paista munaleivät yhdeltä puolelta tai molemmin puolin kullan ruskeiksi.
***
Kuigi ma olen varem teinud postituse praetud munasaiadest (vôi leibadest) ühes hommikusöögi postituses, otsustasin need suurepärased munaleivad veel eraldi esile tuua, sest need on nii hea vaheldus hommikusöögilauale. Saiad vôib väiksel temperatuuril praadida ainult ühelt poolt nii, et muna hüübib saia sees, aga pinnalt on muna sobivalt vedel. Saiad vôib praadida ka môlemalt poolt.
2-3 portsjonit
Valmistus 15 minutit
5 kanamuna
5 saiaviilu
jahvatatud mustapipart
soola
vôid
toiduôli
Pressi sôrmega saiaviilude pehme sisu välja. Pane saiakoored kuumale vôi-ôlipannile. Löö munakoored katki ja pane üks muna iga saiakoore sisse. Maitsesta soola ja pipraga. Prae munasaiad ühelt vôi môlemalt poolt kuldpruuniks.
Tunnisteet:
30 min,
30 min EST,
aamiainen,
hommikusöök EST,
muna,
muna EST,
vôileivad EST,
voileivät
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Moi!
VastaaPoistaMinäkin tein niitä, ne olivat "Kuuhullujen kananmunat" hahaha :D
Tosi helppo ja maukas ruoka!
Jo, näin niitä "Kuuhulluja" sinun blogissa, hahaha. Kiva nimi niille! Näin on, helppo ja maukas ruoka!
PoistaMeilläkin tykätään munaleivistä.:) Yleensä teen ne paahtoleivistä, joista saa piparimuotilla kätevästi keskustan pois, ja mausteeksi suolaa ja valkopippuria, joskus aina vielä juustoraastettakin. Leivät ovat kiireettömien sunnuntaiaamujen herkkua.:)
VastaaPoistaJuustoraaste on varmasti hyvä niillä leivillä, pitää muistaa se seuraavan kerran. Sunnuntaiaamuille sopivat ne erinomaisen hyvin.
PoistaOnpa herkullisen näköinen aamiaisleipä.
VastaaPoistaNiin on ja miten yksinkertainen. Yksinkertaisuus on nerokkuus.
Poista