torstai 4. lokakuuta 2012
Tomaattinen pasta-jauhelihalaatikko Vol 2 - Tomatine pasta-hakklihavorm Vol 2
6-8 annosta
Valmistus 1 tunti ja 30 minuuttia
500 g Fusilli tricolore kolmiväristä kuviopastaa
400 g sika-nautajauhelihaa
500 g tomaattimurskaa
suolaa
jauhettua mustapippuria
oliiviöljyä
4 kananmunaa
6 dl maitoa
pizzamaustetta
voita
persiljaa
halutessasi voit jauhelihan joukkoon ruskistamisen aikana lisätä sipulia ja valkosipulia
Keitä suolalla maustetussa vedessä pasta (katso pakkauksen ohje, 10 minuuttia). Valuta pasta.
Ruskista kuumalla isolla pannulla jauheliha. Tarvittaessa voi lisätä pannulle öljyä, mutta jos on rasvainen jauheliha, silloin se ei ole välttämätöntä. Lisää tomaattimurska, suola, pippuri ja pizzamauste sekä sekoita aineet hyvin keskenään.
Sekoita keitetty pasta ja jauhelihasekoitus isossa kattilassa, missä keitit pastan, keskenään.
Voitele iso uunivuoka (23x33 cm) ja kaada sekoitus vuokaan. Tasoita se vuoassa.
Vatkaa munat, maito, suola ja pippuri kulhossa keskenään sekä kaada vuokaan.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 1 tunti tai kunnes laatikkoruoka on kypsä. Kun laatikko alkaa liikaa palaa pinnalta, silloin vähentää uunin lämpöä ja/tai sammuta uunin ylälämmitys. Silloin kun lusikalla painamisen aikana vuoasta ei nouse pinnalle enää vetelää munamaitoa, se on kypsä.
Koristele persiljanlehdillä. Tarjoile sinihomejuuston kera.
***
6-8 portsjonit
Valmistus 1 tund ja 30 minutit
500 g Fusilli tricolore kolmevärvilist pastat
400 g sea-veisehakkliha
500 g tomatikastet
soola
jahvatatud musta pipart
oliiviôli
4 kanamuna
6 dl piima
pizzamaitseainet
vôid
peterselli
soovi korral vôid hakkliha pruunistamise ajal lisada hulka sibulat ja küüslauku
Keeda soolaga maitsestud vees pasta (vaata juhendit pakendilt, 10 minutit). Kurna pasta.
Pruunista kuumal suurel pannil hakkliha, vajaduse korral vôid lisada ôli, aga kui hakkliha on juba piisavalt rasvane, siis ei ole see vajalik. Lisa tomatikaste, sool,
pipar ja pizzamaitseaine ning sega ained omavahel hästi läbi.
Sega keedetud pasta ja hakklihasegu suures potis, kus keetsid pasta, omavahel läbi.
Määri suur ahjuvorm vôiga (23x33 cm) ja kalla sellesse segu. Tasanda see vormi.
Klopi munad, piim, sool ja pipar kausis omavahel läbi ning kalla vormi.
Prae 200 kraadis ahju keskmisel kôrgusel 1 tund vôi nii kaua kuni vormitoit on küps. Kui vorm hakkab pinnalt liiga pôlema, siis vähenda ahju temperatuuri ja/vôi lülita ahju ülemine küttekeha pealt välja. Siis kui lusikaga vormi peale vajutada ja sellest ei tôuse enam vedelat munapiima pinnale, on vorm küps.
Kaunista petersellilehtedega. Serveeri sinihallitusjuustuga.
Tunnisteet:
hakkliha EST,
jauheliha,
pasta,
pasta EST,
pearoog EST,
pääruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti