keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Aroniakiisseli, mustaherukkamarenki ja kermavaahto – Arooniakissell, mustsôstrabesee ja vahukoor


Valmistin aroniakiisseliä, koska minulla kasvaa aroniapensaita luonnonpuhtaalla takapihalla. Sain viime viikolla Strindbergin kahvilasta bloggaajatilaisuudesta mukaani kaksi mustaherukkamarenkia ja arvelin heti, että just aroniakiisselin kanssa niiden maku sopii erinomaisen hyvin ja olin oikeassa. Tuli aivan loistava ja upea jälkiruoka. Aroniakiisselin mieto maku korosti hyvin mustaherukkamarengin makua. Tuli niin juhlava jälkiruoka, mikä mielestäni sopii juhlapöydälle ja vaikkapa joulupöydälle. Aroniakiisselissä kermavaahdon ja mustaherukkamarengin kera on mannermaista tyyliä.

4-6 annosta
Valmistus 20 minuuttia + jäähtymisen aika

4 dl puhdistettuja ja huuhdeltuja aromiamarjoja
1 l kylmä vettä
6 rkl sokeria
3 ½ isoa rkl tärkkelystä
1 dl kylmä vettä

iso pala mustaherukkamarenkia
vaniljamakuista kermavaahtoa

Kaada vesi kattilaan. Lisää aroniamarjat ja sokeri. Nosta kattila hellan levylle ja anna nousta kiehumaan. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia kunnes mehu on irronnut marjoista. Siivilöi marjat ja kaada kuuma mehu takaisin kattilaan ja aseta kattila kuumalle levylle. Sekoita isossa mukissa kylmä vesi ja maissitärkkelys keskenään ja kaada sekoitus pitkänä nauhana aronimehun joukkoon mehua vispillällä jatkuvasti sekoittaen kunnes saat tasaisen ja samettipehmeän kiisselin. Anna kiisselillä poreilla muutaman hetken ja nosta kattila levyltä pois. Anna kiisselillä jäähtyä täysin ja käy kiisselliä silloin tällöin vispilällä sekoittamassa että kiisseli jäähtyisi nopeammin ja se olisi kaunis tasainen.

Tarjoile notkean vaniljamakuisen kermavaahdon ja mustaherukkamarenkimurujen kera.

***


Valmistasin arooniakisselli, sellepärast et minul on looduspuhtal koduôuel arooniapôôsaid. Sain eelmisel nädalal Strindbergin kohvikust bloggaajaôhtult endale kaasa kaks suurt mustsôstramaitsega beseed ja arvas kohe, et just arooniakisselliga sobib nende maitse väga hästi kokku ja minul oli ôigus. Tuli suurepärane ja kaunis magustoit. See tuli nii pidulik välja, et minu arust sobib see peolauale ja kasvôi jôululauale. Arooniakissellis vahukoore ja mustsôstrabeseega on mandrieuroopa stiili.

4-6 portsjonit
Valmistus 20 minutit + jahtumise aeg

4 dl puhastatud ja üleloputatud arooniamarju
1 dl külma vett
6 sl suhkrut
3 ½ suurt sl maisitärklist
1 dl külma vett

suur tükk mustsôstrabeseed
vaniljamaitsega vahukoort

Kalla külm vesi potti. Lisa arooniamarjad ja suhkur ning tôsta pott pliidi kuumale plaadile ja anna minna keema. Keeda keskmisel temperatuuril umbes 10 minutit kuni mahl on marjadest välja tulnud. Kurna marjad ära ja kalla kuum mahl tagasi potti ning tôsta pott pliidile. Sega suures tassis külm vesi ja maisitärklis omavahel läbi ja kalla segu pika nôrena mehu sisse mehu pidevalt vispliga segades kuni kissell muutub ühtlaset pakusks ja sametiseks. Anna tôusta mullidel môned korrad pinnale ja tôsta pott pliidilt kôrvale. Anna kissellil jahtuda ja käi seda vahetevahel vispliga segamas, et see jahtuks kiiremini ja oleks ühtlane koostumus.

Serveeri nôtke vaniljamaitselise vahukoore ja mustsôstramaitselise beseemurudega.

2 kommenttia:

  1. If you don't remember this, your car may be stolen!

    Imagine that your car was taken! When you visit the police, they inquire about a specific "VIN lookup"

    Describe a VIN decoder.

    Similar to a passport, the "VIN decoder" allows you to find out the date of the car's birth and the identity of its "parent" (manufacturing facility). Additionally, you can find:

    1.The type of engine

    2.Automobile model

    3.The DMV and the limitations it imposes

    4.Number of drivers in this vehicle

    You'll be able to locate the car, and keeping in mind the code ensures your safety. The code can be checked in the database online. The VIN is situated on various parts of the car to make it harder for thieves to steal, such as the first person seated on the floor, the frame (often in trucks and SUVs), the spar, and other areas.

    What happens if the VIN is harmed on purpose?

    There are numerous circumstances that can result in VIN damage, but failing to have one will have unpleasant repercussions because it is illegal to intentionally harm a VIN in order to avoid going to jail or being arrested by the police. You could receive a fine of up to 80,000 rubles or spend two years in prison. You might be held up on the road by a teacher.

    Conclusion.

    The VIN decoder may help to save your car from theft. But where can you check the car reality? This is why we exist– VIN decoders!

    VastaaPoista
  2. Для возможности иметь право управлять погрузчиком, требуется пройти специфическое обучение и успешно сдать экзамены, подтверждающие знания в этой области. Права тракториста-машиниста предоставляется в Гостехнадзоре и обязательно для тех, кто задумывает работать на специальной технике - права на погрузчик

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...