maanantai 3. syyskuuta 2012

Tomaattinen linssi-pekonimuhennos - Tomatine läätse-peekonihautis


Tervetuloa minun blogin lukijaksi, Susanna!

4-6 annosta
Valmistus 30 minuuttia

4 dl punaisia linssejä
170 g pekonia
500 g tomaattimurskaa
3 keskikokoista porkkanaa
1 keltasipuli
1 lihaliemikuutio
tuoretta tai kuivattua basilikaa / voi olla myös oreganoa
rouhittua mustapippuria
ruokaöljyä
parmesaani juustoa

Kuori sipuli ja leikkaa siitä kuutiot. Kuori porkkanat ja raasta ne. Leikkaa pekonista pienet palat. Kypsennä sipulia ja pekonia kuumalla pannulla öljyssä sekä lisää porkkana. Kypsennä sekoitusta kunnes se on pehmeä.

Kiehauta kattilassa noin 5 dl vettä. Huuhtele linssit veden alla ja lisää kiehuvaan veteen. Lisää myös tomaattimurska sekä kypsennä keskilämmöllä muutaman minuutin. Lisää sipuli-pekoni-porkkanasekoitus, lihaliemikuutio, pippuri ja hienonnettu basilikaa. Tarvittaessa lisää vettä. Hauduta muhennosta kunnes se on kypsä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Tarjoile raastetun parmesaanin kera.

***

Teretulemast minu blogi lugejaks, Susanna!

4-6 portsjonit
Valmistus 30 minutit

4 dl punaseid läätsesid
170 g toorpeekonit
500 g tomatikastet
3 keskmise suurusega porgandit
1 mugulsibul
1 lihaleemekuubik
värsket vôi kuivatatud basiilikut / vôib olla ka punet
jahvatatud musta pipart
toiduôli
parmesaani juustu

Koori sibul ja lôika sellest kuubikud. Koori porgand ja riivi need. Lôika peekonist väiksed tükid. Küpseta sibulat ja peekonit kuumal pannil ôlis ning lisa porgand. Küpseta segu kuni segu on pehme.

Kalla potti umbes 5 dl vett ja anna sellel minna keema. Loputa läätsed vee all ja lisa need keevasse vette. Lisa ka tomatikaste ning anna küpseda môned minutid. Lisa sibul-peekon-porgand, lihaleemekuubik, pipar ja hakitud basiilik. Lisa vajaduse korral vett. Hauta hautist madalal kuumusel kuni se on valmis. Kontrolli maitset ja lisa vajadusel maitseaineid.

Serveeri riivitud parmesaani juustuga.

2 kommenttia:

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...