lauantai 8. syyskuuta 2012

Nopea, suklainen hedelmäpaistos – Kiire, shokolaadine puuviljaküpsetis



Tämä on taivaallista, täyteläistä, pehmeää ja hyvin helppoa jälkiruokaa. Valmistin sen perjantai-illaksi työviikon päättymisen kunniaksi, mutta se jälkiruoka sopii erittäin hyvin juhlapöydälle. Vaikka sen ulkonäkö on aika vaatimaton, se yllättää kaikki syöjät omalla erinomaisella maulla. Meidän lähikaupassa oli myynnissä vielä kotimaisia mansikoita. Suklaan maku sopii niin päärynöiden, banaanin kuin mansikoiden kanssa. Suosittelen lämpimästi! Ja lämpimänä se parhaiten maistuu.

12 palaa
Valmistusaika 1 tunti

4 isoa mehukasta päärynää
250 g mansikoita
1 iso banaani
2 dl sokeria
runsas 1 dl vehnäjauhoja
runsas 1 dl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
150 g voita
1 dl mantelilastuja
½ dl hasselpähkinärouhetta

Huuhtele päärynät, kuori ne, poista siemenkodat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Huuhtele myös mansikat, leikkaa kannat pois ja leikkaa ne 2-4 palaksi. Kuori banaani ja leikkaa se paloiksi. Laita kaikki kulhoon ja ripottele päälle 1 dl sokeria sekä käännä niitä näin, että sokeri kattaa hedelmät. Voitele uunivuoka (22x22 cm). Kaada hedelmäsekoitus vuokaan ja tasoita se sinne. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, kaakaojauhe, 1 dl sokeri ja vaniljasokeri. Ripottele se tasaisesti hedelmien päälle. Ripottele pinnalle mandelilastut ja pähkinärouhe sekä sen jälkeen aseta ohuet voilastut kaiken pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa noin 40-45 minuuttia tai kunnes paistos on kypsä. Voit vähentää uunin lämpötilaa kun se alkaa palaa pinnalta.

Tarjoile vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

***


See on taevalik, täidlane, pehme ja hästi lihtne magustoit. Valmistasin selle reede ôhtuks töönädala lôpetamise auks, aga see magustoit sobiks väga hästi ka peolauale. Kuigi selle väljanägemine on tagasihoidlik, see üllatab sööjad oma täiusliku maitsega. Meie lähipoes oli veel müügil kodumaa maasikaid. Shokolaadi maitse sobib nii pirnide, banaani kui maasikatega kokku. Soovitan soojalt! Ja soojalt se kôige paremini maitseb.

12 tükki
Valmistamise aeg 1 tund

4 suurt mahlast pirni
250 g maasikaid
1suur banaan
2 dl suhkrut
kuhjaga 1 dl nisujahu
kuhjaga 1 dl kakopulbrit
1 sl vaniljesuhkrut
150 g vôid
1 dl mandlilaaste
½ dl hakitud sarapuupähkleid

Loputa pirnid vee all, koori need, eemalda seemekodat ja lôika pirnid väikesteks tükkideks. Loputa ka maasikad, lôika kand ära ja lôika maasikad 2-4 tükiks. Koori banaan ja lôika ka see tükkideks. Tôsta kôik kaussi ja raputa peale suhkur ning sega puuvilju nii, et suhkur katab need. Määri ahjuvormile vôid, vormi läbimôôt 22x22 cm. Tôsta puuviljatükid vormi ja tasanda need seal pealt ühtlaseks. Sega kausis omavahel jahu, kaakoa, suhkur ja vaniljesuhkur. Raputa segu ühtlane kiht puuviljade peale. Raputa veel mandelilaastud ning pählitükid peale ning kôige peale lao vôiviilud. Küpseta ahjus 200 kraadis umbes 40-45 minutit vôi nii kaua kuni küpsetis on valmis. Kui küpsetis hakkab pinnalt kôrbema, vähenda ahju temperatuuri.

Serveeri vaniljejäätisega, vaniljekastme vôi vahukoorega.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta! Mielenkiintoinen yhdistelmä hedelmiä ja marjoja!
    Ps. Kirsin keittiössä blogi muutti bloggerista takaisin voudatukseen... tervetuloa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän suklaisen paistoksen takana on inspiraatiota eri puolilta. Kerran huomasin ranskalaisen Elle lehden sivulta
      päärynä-suklaapiiraan ohjeen. Yritin sitä kääntää Google-kääntäjän avulla, mutta en ymmärtänyt tulosta. Keväällä
      valmistin samalla periaatteella ilman kaakota raparperi-mansikkapiiraan, mikä tuli aivan loistava ja alkuperäinen ohje on ruotsalaisesta blogista Kryddburken. Leivontakirjassa La Dolce Vita oli ihana Täytettyjen päärynöiden ohje suklaakastikkeen kera... Halusin valmistaa jotain nopeaa jälkiruokaa ja koska minulla on hedelmäkulho melkein aina keittiön pöydällä ja kaupassa myytiin vielä kotimaisia mansikoita, kaapissa löytyi mandelilastuja ja pähkinärouhetta, sitten siitä se ajatus lähti. Eli sellaista sokerihumala-inspiraatiota.... Vaikea oli sille paistokselle nimeä keksiä. Maku yllätti minua totaalisesti, koska uunista tulemisen jälkeen kun se oli hieman jäähtynyt, oli se niin pehmeä ja täyteläinen, vahva suklaan maku.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...