perjantai 9. syyskuuta 2011

Silakkarullat miniluumutomaateilla - Räimerullid miniploomitomatitega



FIN

Olen samoilla raaka-aineilla silakoita valmistanut noin vuosi sitten nimellä Silakkavuoka kirsikkatomaateilla , mutta tällä kertaa valmistin niistä raaka-aineista silakkarullat.

24 rullaa (4-6 annosta)
Valmistusaika 1 tunti

500 g silakkafileitä
1 rasia / 200 g miniluumutomaatteja
2 keltasipulia
5 valkosipulin kynttä
1 dl korppujauhoja
1 dl ruisjauhoja
suolaa
persiljaa
rouhittua mustaa pippuria
parmesanjuuston raastetta
oliiviöljyä
24 kpl cocktailtikkuja

Pane uuni lämpenemään 220 asteeseen.

Kaada noin ½ dl oliiviöljyä pieneen kuppiin ja isompaan kuppiin jauhot. Sekoita jauhot keskenään.

Leikkaa miniluumutomaatit poikittain halki. Jätä 24 miniluumutomaatin puolikasta silakkarullien valmistamista varten sekä toinen puoli tomaateista nosta kulhoon.
Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet sekä leikkaa niistä ohuet suikaleet. Nosta ne myös kulhoon. Lisää oliiviöljy, suola ja rouhittu musta pippuri sekä kääntele käsin kaikki aineet keskenään. Levitä seos tasaisesti uunivuoan pohjalle.

Tee silakkarullat. Sirottele silakkafileille vähän suolaa, parmesanjuustoraastetta ja rouhi päälle mustaa pippuria (silakoiden nahkapuoli jää työtason vasten). Kääntele yksi tomaattipuolikas jokaisen silakkafileen sisälle. Kastele cocktailtikut veteen ja pistä ne silakkarullista läpi. Pistä jokainen silakkarulla ensiksi oliiviöljyyn ja sen jälkeen kääntele silakkarullia jauhossa sekä asettele silakkarullat vierekkäin uunivuokaan sipulien-tomaattien päälle.
Asettele pieniä persiljanlehtiä tasaisesti silakkarullien väliin. Ripottele vuokaan kaiken päälle parmesanjuuston raastetta ja valuta vielä vähän öljyä nauhana vuokaan kaiken lisäksi.

Nosta vuoka uuniin keskiritilätasolle. Anna kypsyä noin 20 minuuttia kunnes silakkarullat ovat kypsiä ja pinnalta kauniin ruskeat.

Tarjoiluehdotus: Lämmin alkupala ruis- tai moniviljaleivän kanssa. Perunasoseen kanssa voi ruoasta kehitellä pääruoan.

+++

EST

Olen samade toorainetega räime valmistanud umbes aasta tagasi nimega Räimevorm kirsstomatitega, aga nüüd valmistasin nendest toorainetest räimerullid.

24 räimerulli (4-6 portsjonit)
Valmistusaeg 1 tund

500 g räimefileesid
200 g miniploomitomateid
2 mugulsipulat
5 küüslaugu küünt
1 dl riivsaia
1 dl rukkijahu
soola
peterselli
jahvatatut musta pipart
riivitud parmesanjuustu
oliivôli
24 kokteiltikku

Pane ahi soojenema 220 kraadile.

Kalla ½ dl oliivôli väiksesse kaussi ja suuremasse kaussi jahud. Sega jahud omavahel.

Lôika miniploomitomatid pikuti pooleks ja jäta 24 poolikut tomatit räimerullide valmistamise jaoks. Ülejäänud tomatid tôsta kaussi.

Koori sibulad ja küüslaugu küüned ja lôika need ôhukesteks viiludeks. Tôsta need ka kaussi. Lisa oliivôli, sool ja jahvatatud must pipar ning sega segu kätega nii, et kôik ained segunevad omavahel ühtlaselt. Levita segu ahjuvormi pôhjale.

Tee räimerullid. Raputa räimefileede peale veidi soola, riivitud parmesanjuustu ja jahvata toorest musta pipart nende peale (räimede nahapool jääb töölaua vastu). Rulli iga räimefilee sisse üks poolik tomat. Kasta kokteiltikud vette ja pista need rullidest läbi. Siis pista iga räimerull oliivôli sisse ja selle järel pöörita rulle jahusegus ning aseta need kôrvuti ahjuvormi sibula-tomati peale. Aseta väikseid petersellilehti ühtlaselt räimerullide vahele. Lisa veel rullide peale riivitud parmesanjuustu ja nôruta pudelist oliivôli kôige peale ning tôsta ahjuvorm ahju keskmisele kôrgusele. Anna küpseda umbes 20 minutit kuni rullid on küpsed ja pinnale saanud ilusa pruunika värvi.

Serveerimise ettepanek: Soe eelroog rukki- vôi segaleivaga. Kartulipüreega vôib see olla pearoog.

2 kommenttia:

  1. Haa tässäpä mainio vaihtelu uunipatasilakoille.
    Tavallisesti annan silakoiden polskia kermassa monta tuntia, jotta hampaatonkin kykenee syömään eikä ruodot taatusti tunnu.
    Kiliseviä kattiloita!

    VastaaPoista
  2. Hei Tarina! Tämä on todella hyvä vaihtoehto silakoiden valmistamiselle. Minä tykkäsin niistä rullista tosi paljon. Suosittelen kaikille. Minulla pitää mennä kattilanostoksille, koska yksi joutui kaatopaikalle. Kaunista sunnuntaipäivää. Me mennään kohta lenkille.

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...