perjantai 9. syyskuuta 2011

Nakkikeitto - Viinerisupp


FIN

3 l
Valmistusaika 40 minuuttia

5 keskikokoista perunaa
2 isoa porkkanaa
1 palsternakka
1 keskikokoinen parsakaali
1 pieni keltasipuli
1 pkt / 300 g kuorettomia nakkeja
10 kokonaista mustaa pippuria
ryytisuolaa
2 laakerinlehteä
½ lihaliemikuutiota tai maun mukaan
hienonnettua ruohosipulia
hienonnettua persiljaa
rypsiöljyä

Kuori ja paloittele juurekset. Leikkaa nakeista samankokoiset palat ja ruskista niitä kuumalla paistinpannulla öljyssä.
Kaada kattilaan 2 l vettä, nosta kattila kuumalle hellan levylle ja kun vesi alkaa kiehua kattilassa, sitten lisää veteen porkkanat ja palsternakka. Anna niillä kypsyä muutaman minuutin. Lisää sipuli sekä muutaman hetken kuluttua peruna ja parsakaali. Anna taas kypsyä muutaman minuutin ja lisää sitten keittoon mausteet sekä ruskistetut nakit. Keitä juurekset sopivalla keskilämmöllä kiehuvassa liemessä kypsiksi. Tarvittaessa lisää vettä. Viimeisenä lisää keittoon hienonnettu ruohosipuli ja persilja.

Tarjoiluehdotus: Kotiruoka, lapsille.

++++

EST

3 l
Valmistusaeg 40 minutit

5 keskmise suurusega kartulit
2 suurt porgandit
1 pastinaak
1 keskmise suurusega spargelkapsast
1 väike mugulsibul
300 g kooreta viinereid
10 musta pipratera
ryytisuolaa (sônast ei ole tôlget eesti keelde, see on ühe soome väikeettevôtja ekoloogiliselt toodetud ürdisool, kuhu on sisse jahvatud kuivatatud seller, estragon, koriander, piparrohi, petersell ja ”rohtoliperi”, viimasest ei olnud eestikeelset sôna Google-tôlgis)
2 loorberilehte
½ lihapuljongikuubikut vôi maitse järgi
hakitud murulauku
hakitud peterselli
rüpsiôli

Koori ja tükelda köögiviljad. Lôika viinerid samasuurusteks tükkideks ja pruunista neid kuumal pannil ôlis.
Kalla kastrulisse 2 l vett, tôsta kastrul kuumale pliidi plaadile ja anna veel minna keema. Kôigepealt lisa veele porgandid ja pastinaak ning anna neil küpseda môned minutid. Lisa sibul ja mône hetke pärast kartul ja spargelkapsas. Lisa veel maitseained ja pruunistatud viineritükid. Anna supil keeda sobival keskmisel temperatuuril kuni kôik köögiviljad on pehmed. Vajaduse korral lisa vett. Viimasena lisa supile hakitud petersell ja murulauk.

Serveerimise ettepanek: Kodutoit, lastele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...