sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Puristettu valkosipuli oliiviöljyssä (vege) – Pressitud küüslauk oliiviôlis (vege)


FIN

Puristettu valkosipuli oliiviöljyssä-valmistamisella otin mallia valkosipuli säilykkeiltä. Lisäsin omalle valkosipulille mausteeksi vaan suolaa, koska yleensä on ruoassa jo mausteita ja yrttejä riittävästi. Uskon, että sillä tavalla puristettu valkosipuli öljyssä säilyy jääkaapissa aika kauan.

1 pieni purkki / 3 dl
Valmistusaika 20 minuuttia + 1 vuorokausi jääkaappissa maustumassa

200 g valkosipulia
1 ½ dl oliiviöljyä
suolaa

Kuori valkosipulin kynnet ja purista ne valkosipulipuristimella pieneen kulhoon. Kaada joukkoon oliiviöljy ja lisää suolaa. Sekoita aineet keskenään ja lusikoi seos kannelliseen purkkiin. Nosta tiiviisti suljettu purkki jääkaappiin ja anna sillä maustua siellä ennen käyttämistä ainakin yksi vuorokausi.

Huom! Valkosipuli oli parhaimmillaan kun se oli ollut öljyssä viikon verra.

Tarjoiluehdotus: Liharuokien lisukkeeksi, valkosipulin himoon ja ruoanlaittoon (esim. grillikanasalaatin kastikkeelle ja pizzaan).


+++

EST

Pressitud küüslauk oliiviôlis-valmistamisel vôtsin eeskuju küüslauguhoidistelt. Lisasin omale küüslaugule maitseks ainult soola, sellepärast et toidus on juba piisavalt maitseaineid ja ürte. Usun, et niimoodi pressitud küüslauk ôlis säilub külmkapis üsna kaua.

1 väike purk / 3 dl
Valmistusaeg 20 minutit + 1 ööpäev maitsestumise aega külmkapis

200 g küüslauke
1 ½ dl oliivôli
soola

Koori küüslaugu küüned ja pressi need küüslaugu pressiga väikse kausi sisse. Kalla kaussi oliivôli ja lisa sool. Sega ained omavahel ja tôsta segu lusikaga kaanega purki. Pane hästi tihedalt suletud purk külmkappi enne kasutamist vähemalt üheks ööpäevaks maitsestuma.

Tähelepanu: Küüslauk oli kôige parem kui see oli olnud ôlis nädala.

Serveerimise ettepanek: Lihatoitude lisandiks, küüslaugu himuks ja toiduvalmistamiseks (näiteks grillkanasalati kastmes ja pizzas).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...