perjantai 30. syyskuuta 2011
Pepperoni-katkarapupizza – Pepperoni-krevetipizza
FIN
1 pelillinen
Valmistusaika 1 h ja 20 minuuttia
Peruspizzapohjan resepti on Kaarina Roinisen keittökirjasta ”Parhaat kotileivonnaiset”.
Peruspizzapohja:
2 dl vettä
30 g tuoretta hiivaa
½ tl suolaa
4 rkl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja
Pepperonitäyte:
pepperonia
3 pitkä voileipäkurkkuviipaletta kuutioina
1 sipuli kuutioituna ja kuullotettuna öljyssä
murennettua sinihomejuustoa
Katkaraputäyte:
100 g katkarapuja
½ purkkia ananaspaloja
puristettua valkosipulia oliiviöljyssä
murennettua sinihomejuustoa
vielä pizzamaustetta ja juustoraastetta
3 rkl ketsuppia ja 1 rkl aprikoosimarmeladia keskenään sekoitettuna
Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Sekoita joukkoon suola, öljy ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi ja anna kohota (minulla kohosi 1 h).
Levitä leivinpaperin arkille jauhoja. Kauli leivinpaperin päällä taikina leivinpaperin kokoiseksi ja vedä se leivinpaperin reunasta syvälle uunipellille. Tee haarukalla taikinaan/pohjaan reiät ja levitä lusikalla pizzapohjalle ketsuppi-aprikoosihillosekoitus.
Levitä yhdelle puolelle pizzapohjalle pepperoni täyte: lado vierekkäin pepperoniviipaleet, ripottele päälle kurkkukuutiot, kuullotetut sipulikuutiot, murennettu sinihomejuusto.
Levitä toiselle puolelle pohjalle katkaraputäyte: levitä tasaisesti täytteeksi katkaravut, ananaspalat, lusikoi tasaisesti puristettua valkosipulia oliiviöljyssä ja lopuksi murennettua sinihomejuustoa.
Ripottele täytteen päälle pizzamaustetta ja nosta pizza 250 asteeseen uuniin keskiritilätasolle sekä anna paistua noin 10 minuuttia kunnes pizzan reunat ovat saaneet väriä. Nosta pizza ulos uunista ja levitä pizzalle juustoraastetta sekä anna olla uunissa vielä muutaman minuutin kunnes juusto on sulanut.
Tarjoiluehdotus: Lämmin välipala, pääruoka.
+++++
EST
1 ahjuplaadi täis
Valmistusaeg 1 h ja 20 minutit
Tavalise pizzapôhja resept on Kaarina Roinise kokaraamatust ”Parhaat kotileivonnaiset” (”Parimad koduküpsetised”).
Pizzapôhja:
2 dl vett
30 g toorest pärmi
½ tl soola
4 rkl oliiviôli
5 dl nisujahu
Pepperonitäidis:
pepperonit
3 pikka vôileiväkurgi lôiku kuubikutena
1 sibul kuubikutena ja veidi pruunistatuna
murendatud sinihallitusjuustu
Krevetitäidis:
100 g keedetud krevette
½ purki ananassitükke
pressitud küüslauku oliiviôlis
murendatud sihihallitusjuustu
veel pizzamaitseainet ja riivitud juustu
3 sl ketsupit ja 1 sl aprikoosimarmelaadi omavahel segatuna
Leota käesoojas vees pärm. Sega hulka sool, ôli ja jahu. Sôtku tainas tasaseks ja tihedaks ning anna sellel kerkida (minul kerkis 1 h).
Levita küpsetuspaberile jahu. Rulli paperi peal taigen küpsetuspaberitüki äärteni ja vea paberi äärest pizzapôhi sügavale ahjuplaadile. Pista kahvilga pizzapôhjale augud ja levita lusikaga taigaplaadile ketsupi-aprikoosimarmelaadi segu.
Levita ühele poolele pizzapôhjale pepperonitäidis: lao teineteise kôrvale pepperonilôigud, raputa peale kurgikuubikud, sibul ja murendatud sinihallitusjuust.
Levita teisele poolele pizzapôhjale krevetitäidis: levita täidiseks krevetid, ananassitükid, tôsta lusikaga tasaselt pressitud küüslauku oliiviôlis ja lôpuks murendatud sinihallitusjuustu.
Raputa täidise peale pizzamaitseainet ja tôsta pizza 250 kraadisesse ahju keskmisele kôrgusele ja anna küpseda umbes 10 minutit kuni pizza ääred on saanud veidi pruuni värvi. Tôsta pizza ahjust välja ja levita pizzale riivitud juust ning anna pizzal olla ahjus veel môned minutid kuni juust on sulanud.
Serveerimise ettepanek: soe vahepala, pearoog.
Tunnisteet:
makkara,
mereannid EST,
pearoog EST,
pizza,
pizza EST,
pääruoka,
vahepala EST,
vorst EST,
välipala,
äyriäiset
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Herkullista viikonloppua koko perheelle!
VastaaPoistaKiitos Tarina! Hyvää lokakuun alkua sinulle. Valmistan tänään lasagne'a.
VastaaPoistaAuts, nyt tuli pitsan himo ja kova...on kyllä niin herkun näköistä.
VastaaPoistaKiitos Tupu! Valmistan näin melkein aina pizzaa, yhdelle puolelle pohjalle yksi täyte ja toiselle puolelle toinen. Saa kaksi makua. On kyllä hyvä!
VastaaPoista