tiistai 6. syyskuuta 2011

Patongit grillikanalla ja vihanneksilla – Baguette’d grillkana ja köögiviljadega



FIN

2-4 annosta
Valmistusaika 20 minuuttia

1 pkt / 300 g esipaistettuja patonkeja
2 grillattua broilerin tai kanan koipireittä
2 tomaattia
kurkkua
paprikaa
1 ruukku salaattia
1 keltasipuli
soijakastiketta
grillimaustetta
majoneesia
levitettä

Ensiksi kuori sipuli ja leikkaa siitä ohuet suikaleet. Nosta ne kannelliseen rasiaan, kaada joukkoon loraus soijakastiketta ja lisää grillimaustetta. Sulje rasia kannella, ravistele sitä niin, että kaikki aineet sekoittuvat sen sisällä tasaisesti ja jätä sipuli maustumaan rasiaan.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota patongit pois pakkauksesta ja kastele pinta kevyesti vedellä. Paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna patongeilla vähän jäähtyä, koska silloin on niitä helpompi leikata.

Poista kanan koipireisiltä nahka, luut ja rustot. Repii lihasta pitkät suikalepalat. Nosta ne syvälle lautaselle.

Huuhtele salaatin lehdet ja vihannekset. Leikkaa vihanneksista viipaleet ja pane kaikki vihannekset erillisiin pieniin kulhoihin. Kaada myös sipuli rasiasta pieneen kulhoon.

Leikkaa patongit pokittain kahteen, koska näin on niitä helpompi syödä. Leikkaa patonkipuolikkaat pitkittäin auki ja levitä yhdelle puolelle levitettä. Aseta salaatin lehdet patongien väliin. Nosta lehtien päälle kanalihan suikaleita ja vihanneksia. Purista majoneesipullosta yhteen reunaan majoneesia ja lopuksi nosta täytteen päälle pikamarinoituja sipulin suikaleita.

Tarjoiluehdotus: Välipala.

++++

EST

2-4 portsjonit
Valmistusaeg 20 minutit

1 pakend / 300 g eelküpsetatud baguette’sid
2 grillitud kana vôi broileri koiba
2 tomatit
kurki
paprikat
1 pott lehtsalatit
1 mugulsipul
sojakastet
grillmaitseainet
majoneesi
margariini

Kôigepealt koori sibul ja lôika see ôhukesteks viiludeks. Pane need kaanega karpi (môtlen neid plastmasskarpe, mille sees on hea toiduaineid külmkapis säilitada), kalla peale sojakastet ja lisa grillmaitseaine. Pane karbile kaas peale ja raputa karpi nii, et kôik ained segunevad tasaselt omavahel ja jäta sibul maitsestuma karbi sisse.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Vôta baguette’d pakendist välja ja kasta neid kergelt vee all. Küpseta ahju keskmisel kôrgusel 10-12 minutit kuni need on pealt kuldpruunid. Anna baguette’del veidi jahtuda, sest siis on neid vôimalik paremini lôigata.

Eemalda kanalihalt nahk, luud ja kôhred. Rebi lihast pikad tükid ja tôsta need sügavale taldrikule.

Loputa salati lehed ja köögiviljad vee all. Lôika köögiviljad sobivateks viiludeks ja pane kôik eraldi väikestesse kaussidesse. Kalla ka sibulalôigud kaussi.

Lôika baguette’d pôigiti pooleks, sellepärast et nii on neid lihtsam süüa. Lôika baguette’d veel pikuti lahti, määri margariini ühele poolele. Aseta salatilehed baguette’ide vahele. Tôsta lehtede peale kanaliha ja köögivilja. Pigista majoneesipurgist ühele poolele majoneesi ja lôpuks tôsta kiirmarineeritud sibulalôigud täidise peale.

Serveerimise ettepanek: Vahepala.

2 kommenttia:

  1. Juu-u Fanta taisi olla kyytipojaksi herkulle eikä salainen mauste marinaadiin.
    Onnistuiko omppupannari?
    Herkullista päivää!

    VastaaPoista
  2. Hei Tarina! Juuri näin, Fanta ja Coca-cola olivat juomia. Omenapannari onnistui erittäin hyvin, myös kuvat onnistuivat ja julkaisen reseptin syyskuun toisella puolella. Kiitos komealle Pikku-Prinssille ideasta!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...