perjantai 28. tammikuuta 2011

Tanssivan Muumipeikon mansikkakakku / oppitunnit ja tunnelmat

Tein kakun valmistamisella ja tarjoilulla kuitenkin muutaman virheen:

- Olin niin utelias täytekakun kokoamisen aikana ja halusin nopeasti nähdä sen ulkonäköä ja koristelin kakun illalla klo 20 aikana. Syntymäpäiväkahvit olivat seuraavana päivänä klo 15. Marenkipalat ehtivät sulata pohjasta ja marsipaanikoristeet "hikoilivat" kakun päällä (kuvassa on täytekakku ollut pöydällä 1,5 tuntia). Oppitunti: koristele täytekakku vasta noin 1 h ennen tarjoilua.

- Täytekakku tuli niin paksu, että meidän kakkulapio oli kakun leikkaamista varten liian pieni, kakulle jäi epäsiisti ruma leikkauspinta. Oppitunti: käytä kakun leikkaamiseen kunnon veitsiä.

Muuten kakku onnistui erittäin hyvin ja suurin palkinto äidille isosta työstä täytekakun valmistamisella oli tyttäremme äänekäs riemuhuuto: "MUUMI!!!" Vielä tähän saakka hän muistaa Muumi-kakkua ja kysyy sitä. Hän luulee, että sitä jääkaapista noin vaan otetaan esille.

Täytekakku tuli muhkea ja talviseen pyrypäivään hyvin sopiva. Ne syntymäpäivän kutsuvieraat, jotka läpi lumihankien ja -pyryn posket punaisina tulivat paikan päälle juhlimaan päivänsankaria, ansaitsivat kunnon palan syntymäpäiväkakkua! Kakun kanssa joivat lapset mansikkamehua ja aikuiset vieraat Presidentti-kahvia. (Pauligin Presidentti-kahvin mainos/kotisivu on mielestäni yksi maailman kauniimpia. Sen katsominen on aina esteettinen elämys). Lahjojen avaamisen jälkeen ilmestyi kahvipöydän ääreen Muumimamma itse…. Kekkerit Muumien hengessä olivat pystyssä….

Paa-pa-pa-paa-pa
paap-paap-pa-paa-paa
Maa-ma-ma-maa-ma
maam-maam-ma-maa-maa.
Paa-pa-pa-paa-pa.
Maam-maam-ma-maa-maa… paa. (5x)

2 kommenttia:

  1. Hei, myöhästyneet onnittelut 2-vuotiaalle!!!Hieno muumikakku! Mukavasti kirjoitit ja kuvailit tekovaiheita.
    Synttärikakun suunnittelu on tosi kivaa. Tietysti syöminen myös.

    VastaaPoista
  2. Hei Omenaminttu! Kiitos onnitteluista! Oli kyllä kiva miettiä ja valmistaa sitä kakkua. Sen tekemisestä tuli lisäinnostusta jatkossakin suunnitella juhlakakkuja, mitkä ovat vähän erikoisempia. Minulla on ollut kiirettä töissä ja kotona, olen käynyt vaan pikaisesti kurkistelemassa blogissasi, mitä te olette puuhailleet, mutta en ole kirjoittanut mitään. Teillä oli joulujen aikana hyvin kaunis piparkakkutalo! Ehkä ensi joulujen aikana mekin jo voimme tyttäremme kanssa leipoa piparkakkutalon. Tällä hetkellä on tytöllä päällä uhmaikä. Kaikki on EN haluaa! Jos näin jatkuu, sitten 3-v. synttäreiksi tulee ”EN HALUAA”-kakku….

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...