maanantai 3. tammikuuta 2011
Pannukakku
Meilläkin syödään pannukakkua kermavaahdolla ja mansikkahillolla. Nam!
6-8 annosta
Valmistusaika 40 minuuttia
1 l täysmaitoa
3 kananmunaa
1-2 tl suolaa
2-3 rkl sulatettua voita
4 ½ dl vehnäjauhoja
voita uunipellin voiteluun
kermavaahtoa ja mansikkahilloa
Pane uuni lämpenemään 225 asteeseen ja voitele iso syvä uunipelti.
Vatkaa vispilällä kulhossa kananmunat. Lisää puolet maidosta ja suola. Vatkaa aineet keskenään hyvin. Siivilöi puolet jauhosta kulhoon taikinaa jatkuvasti vatkaen. Lisää toinen puoli maidosta ja siivilöi loput jauhosta taikinaa jatkuvasti vatkaen. Lopuksi lisää sulatettu voi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina kulhosta syvälle uunipelille.
Paista uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes pannukakku on pinnalta kaunis kullanruskea. Nosta pannukakku uunista ulos ja anna jäähtyä sen verran, että sitä on hyvä leikata.
Syö kermavaahdon ja mansikkahillon kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti