sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Tanssivan Muumipeikon mansikkakakku 1/2

Marsipaanikoristeiden valmistusaika noin 2 tuntia

Joulun alla oli meidän tyttäremme 2-vuotias syntymäpäivä. Hän on tällä hetkellä Muumeista kiinnostunut ja Muumilaakson tarinoita tv:stä ja DVD:ltä katsomme usein. Siitä johtuen halusin leipoa tyttärellemme syntymäpäiväksi Muumi-täytekakun. Näkemyksessäni täytekakulla piti olla Muumin kuva, siinä piti olla syntymäpäiväsankarin nimi ja siitä piti näkyä syntymäpäiväsankarin ikä, -montako vuotta lapsi täyttää. En halunnut valmistaa kovin monimutkaista täytekakkua, siinä piti olla selkeä maku- ja värilinja. Näin päätyin tekemään klassisen täytekakun, missä on mansikan makua, suklaata ja kermavaahtoa sekä punaista ja vaaleanpunaista, suklaan tummaruskea sekä valkoista väriä. Loppujen lopuksi, sillä piti olla myös Muumilaakson leppoisaa tunnelmaa.

Tanssivan Muumipeikon mansikkakakku 1/2 ja 2/2 ovat minun viimeiset ohjeeni vielä vuoden 2010 puolelta.

Ensiksi osta iso irtopohjavuoka 29x42x7 cm ja iso tarjoilualus, mihin iso täytekakku mahtuu. Löysin sitä varten suomalaisen sisustusarkkitehdin ja huonekalusuunnittelijan Eero Aarnion tarjoilualustan (Poni tarjotin, sopivaa Muumin-aiheista tarjotinta en löytänyt). Syntymäpäiväsankari sai vielä lahjaksi Finlayson’n Talvi-Muumin pyyhkeen, missä oli merkki mukana: Muumit suojelevat Itämertä, se tarkoittaa että tietty % tuotteen myynnistä menee Itämeren suojeluun. Käytin täytekakun valmistuksessa pääosin kotimaisia raaka-aineita.


250 g marsipaania
noin 60 g maitosuklaata

Tee itse kakkupaperi leivinpaperi arkista (minä en löytänyt kaupoista riittävän isoa ja sopivaa kakkupaperia).

Tee marsipaanista tanssiva Muumipeikko. (Löysin sopivan Muumipeikon kuvan googlettamalla internetistä). Tulosta kuva ja aseta läpinäkyvä leivinpaperi arkki kuvan päälle. Piirrä lyijykynällä leivinpaperille Muumipeikon kuva.

Kauli kahden leivinpaperin välissä puolet marsipaanipötköstä tasaiseksi levyksi. Aseta leivinpaperi arkki, missä on Muumipeikon kuva marsipaanilevyn päälle (jätä levy leivinpapereiden väliin) ja ”piirrä” lyijykynän terävällä päädyllä (lyijyn osa on sisällä) läpi paperien marsipaanille Muumipeikon kuva. Se tulee aika himmeä. Poista kaksi päällimmäistä paperia marsipaanilevyltä. Ota hammastikku ja paina sillä Muumipeikon hahmon ulkoreunaa näin, että Muumipeikon kuva irtoa marsipaanilevystä. Niin sanotusti ”leikkaat” hammastikulla Marsipaani-Muumipeikon levystä irti. Muotoile hammastikulla myös niitä Muumipeikon viivoja, mitkä jäävät niin sanotusti sisäpuolelle (silmät, korvat, leuka jm.). Työ vaatii erityistä tarkkuutta, siksi katso tulostettua Muumipeikon kuvaa mallina.

Kauli kahden leivinpaperi arkin välissä loput marsipaanista levyksi ja leikkaa veitsellä tai pizzaleikkurilla siitä samankokoiset ruudut, noin 3x3 cm. Arvioi etukäteen, montako kirjainta on syntymäpäiväsankarin etunimessä ja sen lisäksi ikänumero ja ”v”-kirjain.

Sulata vesihauteessa pala suklaata. Nosta kattila kuuman veden ja sulatetun suklaakulhon kanssa työtasolle (silloin suklaa pysyy sulana) ja kirjoita siveltimellä marsipaaniruuduille syntymäpäiväsankarin nimen kirjaimet. Jokaiselle ruudulle yksi kirjain. Kirjoita myös ikä-numero ja ”v”-kirjain.

Pistä hammastikku sulaneeseen suklaaseen ja tee tosi varovasti suklaalla Marsipaani-Muumipeikolle piirteet (leuka, silmät, korvat jm). Talouspaperin palalla voit varovasti pyyhkiä ylimääräisen suklaan pois. Lopuksi sivele Marsipaani-Muumipeikon reunat suklaalla siksi, että Muumipeikon kuva tulisi täytekakulla paremmin esille.

Nosta puulastalla marsipaaniruudut ja Marsipaani-Muumipeikko matalalle uunipellille leivinpaperin päälle ja nosta se jääkaappiin kovettumaan. Kun suklaa on kovettunut, silloin poista sormilla varovasti Marsipaani-Muumipeikon ympäriltä reunoilta ylimääräinen suklaa ja sen jälkeen siirrä marsipaaniruudut ja Muumipeikko peltirasiaan. Laita leivinpaperin palat kerrosten väliin, silloin ne eivät tartu toisiinsa ja nosta rasia kylmään täytekakun koristelemisen saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...