sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Juusto-kinkkutäytteiset jätti-jauhelihapihvit tex-mex sävyin ja lohkoperunat: isoon nälkään





4 isoa annosta
Valmistusaika noin 1 tunti + ainakin 1 tunti jauhelihataikinan maustumisaika jääkaapissa

800 g sika-nautajauhelihaa
1 iso keltasipuli
1 iso kokonainen valkosipulinkynsi
3-4 kananmunaa
korppujauhoja
suolaa
2 tl tai maun mukaan Mexican Mix’a (meksikolaista mausteseosta)
öljyä
voita

Täyte:
8 paksua viipaletta savustettua sulatejuustoa (marketeissa tanskalaista Fricon juustoa)
4 kinkkuleikettä

noin 1kg pakastelohkoperunoita
Capsin Perunakuorrutetta Jalapeno&Chili maun mukaan

1 keltaista ja 1 vihreää paprikaa (voi olla myös jalapeno- tai tomaattiviipaleita)
ruohosipulia

Sekoita kannellisessa kulhossa hienonnettu sipuli ja raastettu valkosipuli sekä kaikki muut aineet jauhelihataikinaksi sekä pane se jääkaappiin maustumaan ainakin 1 tunniksi.

Ensiksi valmista Valkosipuli-paprikakastike.

Pane uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Tee Juusto-kinkkutäytteiset jätti-jauhelihapihvit. Leikkaa savustetusta sulatejuustosta 8 viipaletta. Levitä vähän korppujauhoja työtasolle. Muotoile jauhelihataikinasta iso soikionmuotoinen pallo ja sitten litistä se sormilla työtasolla levyksi. Aseta sen päälle kinkkuviipale ja sen päälle 2 juustoviipaletta sekä nosta kinkkuviipaleen toinen puoli juuston päälle (juusto jää taskuun). Tee toinen jauhelihataikinalevy ja aseta se ensimmäisen päälle ja muotoile siitä jätti-jauhelihapihvi. Tee neljä sellaista pihviä. Paista miedolla lämmöllä pihvit voi-öljypannulla molemmin puolin kypsiksi ja nosta ne peltivuokaan, missä on pohjalla vähän öljyä.

Valmista jätti-jauhelihapihvien paistamisen aikana lohkoperunat. Kaada noin 1 dl öljyä isoon kulhoon ja lisää sinne Jalapeno-Chili maustetta maun mukaan tai pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita mausteseosta. Lisää lohkoperunat ja kääntele perunoita mausteseoksessa niin, että se kattaa tasaisesti perunat sekä nosta ne sitten uunipelille leivinpaperin päälle ja paista perunoita pakkauksen ohjeen mukaan (225 astetta, 15 minuuttia).

Voit nosta jätti-jauhelihapihvit peltivuoassa uunin pohjalle. Siellä ne pysyvät lämpiminä, mutta varo palamista.

Lopuksi hienonna ruohosipuli ja leikkaa paprikasta viipaleet. Tee annokset ja koristele annos niillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...