perjantai 17. elokuuta 2012
Kikhernes-sardiinivuoka - Kikerhernes-sardiinivorm
2 -4 annosta
Valmistus 45 minuuttia
100 g / 1 peltipurkki kikherneitä liemessä
125 g / 1 peltirasia sardiineja öljyssä
200 g / 1 rasia suomalaisia helmi tomaatteja
1 punasipuli
oliiviöljyä
rouhittua mustaa pippuria
kuivattua tai hienonnettua tuoretta timjamia
kuivattua tai hienonnettua tuoretta oreganoa
suolaa
sitruunamehua
parmesaani juuston raastetta
Valuta kikherneet liemestä ja levitä pienen vuoan pohjalle. Huuhtele tomaatit, pistä haarukalla niihin reiät ja levitä ne vuokaan. Kuori sipuli ja leikkaa siitä suikaleet sekä levitä vuokaan. Paloittele sardiinit ja aseta ne vuokaan. Ripottele pinnalle suolaa, pippuria, timjamia ja oreganoa. Lisää vielä sitruunamehu ja valuta pullosta oliiviöljyä kaiken pinnalle.
Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 40 minuuttia kunnes sipuli ja tomaatit ovat pehmeitä. Raasta pinnalle parmesaani juustoa. Syö patongin tai ciabattan kanssa.
***
2-4 portsjonit
Valmistus 45 minutit
100 g / 1 purk kikerherneid leemes
125 g / 1 karp sardiine ôlis
200 g / 1 karp miniploomitomateid
1 punane sibul
oliiviôli
jahvatatud musta pipart
kuivatatud vôi hakitud värsket tüümiani
kuivatatud vôi hakitud värsket punet
soola
sidrunimahla
riivitud parmesani juustu
Nôruta kikerherned leemest ja levita need väikse ahjuvormi pôhjale. Loputa tomatid, pista kahvliga nende sisse väikset augud ja levita need vormi. Koori sibul ja lôika sibul viiludeks ning pane vormi. Tükelda sardiinid ja aseta need vormi. Lisa sool, pipar, ürdid, vormi pinnalle sidrunimahl ja ôli.
Küpseta ahju keskmisel kôrgusel 225 kraadis umbes 40 minutit kuni sibul ja tomatid on pehmed. Riivi pinnale parmesani juustu. Söö baquette vôi ciabattaga.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti