torstai 8. maaliskuuta 2012

Ystävänpäivän cupcakes – Sôbrapäeva cupcakes




16 cupcakes

Valmistus 1 tunti

Taikina:
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
50 g voita
1 dl maitoa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
100 g rouhittua tummaa suklaata
1 dl kirsikkahilloa
ripaus suolaa

Kuorrute:
200 g maustamatonta huoneenlämpöistä tuorejuustoa
150 g huoneenlämpöistä voita
1 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta tai maun mukaan

Koristelu:
Dr. Oetkerin punaisia kirsikoita (paketissa 18 kirsikkaa)
Dr.Oetkerin talvikoristerakeita
punaisia ruusunterälehtiä

16 kpl Brunon vaaleita leivosvuokia

Vaahdota monitoimikoneella kananmunat ja sokeri keskenään tasaiseksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu voi, maito ja kirsikkahillo. Sekoita taikina voimakkaasti kuohkeaksi ja tasaiseksi. Sekoita joukkoon suklaa.

Laita paperivuoat ison muffinssivuoan jokaiselle muffinssipaikalle ja jaa taikina vuokiin.

Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia. Voit kokeilla puutikulla ovatko ne valmiita. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, silloin ne ovat valmiita.
Anna cupcakesilla jäähtyä.

Vaahdota kuorrutteen aineet tasaiseksi vaahdoksi. Laita kuorrute pursotinpussiin, millä on suutin/terä, ja koristele cupcakesit kuorrutteella. Koristele cupcakes vielä kirsikoilla, talvikoristerakeilla ja tarjoilulautanen ruusunterälehdillä sekä talvikoristerakeilla.

Katso vielä edellinen postaus Ideakeittiön cupcakes kilpailusta.

***

16 cupcakes

Valmistusaeg 1 tunti

Taigen:
3 kanamuna
1 ½ dl suhkrut
50 g vôid
1 dl piima
2 ½ dl nisujahu
1 dl kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
100 g hakitud tumedat shokolaadi
1 dl kirsimoosi
näpuotsaga soola

Glasuur:
200 g naturaalset toasooja toorjuustu
150 g pehmet toasooja vôid
1 dl tuhksuhkrut
1 sl kakaopulbrit vôi maitse järgi

Kaunistus:
Dr. Oetkeri punaseid kirsse (pakendis 18 kirssi)
Dr.Oetkeri talvedekoori (suures purgis on erineva suuruse ja värviga helmeid)
punaseid roositeralehti

16 Bruno paberist valgeid küpsetise vorme

Vahusta köögikombainiga kanamunad ja suhkur omavahel ühtlaseks vahuks. Lisa omavahel segatud kuivad ained, piim, sulatatud vôi ja kirsimoos. Sega taigen tugevalt vahustades kohevaks ja ühlaseks. Sega hulka shokolaad.

Aseta paberist vormid suure muffinivormi igale muffinikohale ja jaga taigen paberivormidesse.

Küpseta 200 kraadises kuumuses ahju keskmisel tasemel umbes 15 minutit. Vôid puutikuga proovida nende küpsust. Kui tikule ei jää tainast, siis need on valmis.
Anna cupcakes’del jahtuda.

Valmista glasuur vahustades kôik glasuuri ained tasaseks seguks. Tôsta glasuur tordi pressikotti, millel on otsik, ja kaunista cupcakesíd glasuuriga. Kaunista need veel kirssidega, talvedekooriga (helmetega) ja serveerimise taldrik punaste roosi teralehtedega ning helmetega.

Vaata veel eelmine postitus Ideakeittiö (Ideeköögi) cupcakes vôistlusest.

8 kommenttia:

  1. Todella herkullisen näköisiä ja uskon että maistuvatkin herkulliselta! Näitä kokeilen ehdottomasti :)

    VastaaPoista
  2. Kuten sanoin jo, tämä on KAUNIS! :)

    Naistenpäiväski en tehnyt leivonnaisia, vaan "naisellista" pastaa :D
    Hyvää naistenpäivää sinullekin!

    VastaaPoista
  3. Hei Kimara, kyllä ne ovat hyviä. Ilman kirsikkahilloa ja kuorrutetta ne ovat suklaamuffinsseja ja niitä on meillä syöty aika paljon…

    Kiitos Luka!

    Kiitos / Suur tänu Anonyymi!

    Kiitos Piparipulla, kävin katsomassa sinun punaista pastaa. Sinulla on hyviä ideoita. En olisi itse keksinyt sellaista.

    VastaaPoista
  4. Kauniit ja varmasti hyvät! Kävin äänestämässäkin sinun kaunista leivonnaistasi.

    VastaaPoista
  5. Omenaminttu - Kiitos, ne ovat myös hyviä. Kirsikkahillo antaa niille pehmeyttä ja tietenkin makua.

    Girl of the blog - Suur tänu! Mulle endale ka meeldivad.

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...