tiistai 20. maaliskuuta 2012

Spagettitäytteiset munakoisokääröt (vege) - Spagetitäidisega baklazaanirullid (vege)


Spagettitäytteiset munakoisokääröt (Involtini di melanzane e spaghetti) on modernia italialasta ruokaa Gino D’Acampo keittokirjasta Fantastico! Tämä on myös sympaattista, vähärasvaista, täyttävää ja maukasta ruokaa. Siinä maistuvat pehmeä valkosipuli tomaattikastikkeessa ja voimakas pecorinojuusto. Minulla tuli täytettä niin runsaasti, että tein munakoisoista jättikääröt, mutta mielestäni se ei haitannut kokonaisuutta. Kahden munakoisokäärön syömisen jälkeen oli vatsa mukavasti täynnä, ei ollut rasvaista ähky oloa ja seuraava nälkä yllätti vasta 5 tunti syömisen jälkeen. Dino D’Acampo suosittelee sitä ruokaa alkupalaksi tai pääruoaksi.

9 kääröä

Valmistusaika 1 tunti ja 30 minuuttia

2 munakoisoa
5 rkl oliiviöljyä
1 silputtu valkosipulinkynsi
500 g säilöttyä tomaattimurskaa
10 tuoretta basilikanlehteä
350 g spagettia (minulla täysjyväspagettia)
voita voiteluun
2 mozzarellapalloa valutettuna ja viipaloituna
100 g vasta raastettua pecorinojuustoa
ekstra-neitsytoliiviöljyä
suolaa ja pippuria
kirsikkatomaatteja koristelua varten (minun lisäys)
basilikanlehtiä koristelua varten (minun lisäys)


Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 1 cm paksuiseksi viipaleiksi. Nosta viipaleet isoon siivilään, ripottele niille suolaa ja valuta puolisen tuntia, jotta ylimääräinen neste poistuu. Kuivaa viipaleet huolellisesti talouspaperilla.

Kuumenna parilapannu ja paahda munakoisoja noin 3 minuuttia molemmin puolin. Siirrä ne jäähtymään.

Kuumenna oliiviöljy keskikokoisessa kasarissa, kuullota valkosipuli kullankeltaiseksi ja lisää tomaattimurska. Mausta seos suolalla ja pippurilla ja hauduta ilman kantta 15 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta kasari pois liedeltä, sekoita joukkoon basilika ja anna kastikkeen jäähtyä haaleaksi.

Kuumenna isossa kattilassa suolalla maustettua vettä kiehuvaksi ja keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaisesti juuri ja juuri kypsäksi (al dente). Valuta spagetti ja sekoita se tomaattikastikkeeseen maustumaan.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta grillattu munakoisoviipale työtasolle ja nosta viipaleen keskelle pastaseosta. Aseta sen päälle mozzarellaviipale, kääri munakoisoviipale nyytiksi ja kiinnitä se cocktailtikulla. Tee lopuista aineksista samanlaisia kääröjä. Nosta täytetyt munakoisokääröt isoon uunivuokaan (voitele vuoka).

Ripottele kääröille pecorinoa. Aseta kääröjen väliin halkaistuja kirsikkatomaatteja. Paista uunin keskiosassa 10 minuuttia tai kunnes juusto sulaa ja kääröt ovat kuumia. Pirskottele kääröjen pinnalle oliiviöljyä, koristele basilikan lehdillä ja tarjoile heti.

*****

Spagetitäidisega baklazaanirullid (Involtini di melanzane e spaghetti) kuuluvad modernsesse Italia kööki ja retsept on Gino D’Acampo kokaraamatust Fantastico! See on ka sümpaatset, väherasvast, täitvat ja maitsvat toitu. Selles tulevad esile küüslaugu pehme maitse tomatikastmes ja pecorinojuustu tugev maitse rullidel. Minul tuli täidist nii palju, et tegin hiiglasuured baklazaanirullid, aga see ei häirinud tervikut. Kahe rulli söömise järel oli kôht meeldivalt täis, ei olnud rasvast rasket tunnet kôhus ja järgmine nälg üllatas mind 5 tundi baklazaanirullide söömise järel. Dino D’Acampo soovitab seda toitu eelroaks vôi pearoaks.

9 rulli

Valmistamise aeg 1 tund ja 30 minutit

2 baklazaani
5 sl oliiviôli
1 hakitud küüslauguküüs
500 g tomatikastet
10 värsket basiilikalehte
350 g spagette (minul täisteraspagetid)
vôid määrimiseks
2 mozzarellajuustupalli nôrutatuna ja lôikudena
100 g toorelt riivitud pecorinojuustu
extra-virgin oliiviôli
soola ja pipart
kirsstomateid kaunistamiseks (minu lisand)
värskeid basiilikalehti kaunistuseks (minu lisand)

Lôika baklazaanid pikuti umbes 1 cm paksusteks lôikudeks. Tôsta lôigud suurde kurnamiskaussi, raputa peale soola ja anna nôrguda pool tundi, et üleliigne vedelik tuleks välja. Kuivata lôigud hoolega majapidamispaberis.

Kuumuta lauagrill ja rösti baklazaane 3 minutit môlemalt poolt. Tôsta need jahtuma.

Kuumuta oliivôli keskmise suurusega kastrulis, pruunista küüslauk kuldpruuniks ja lisa tomatikaste. Maitsesta segu soola ja pipraga ning hauta ilma kaaneta 15 minutit vahetevahel segades. Tôsta kastrul pliidilt, sega hulka basiilika ja anna kastmel jahtuda leigeks.

Kuumuta suures kastrulis soolaga maitsestatud vesi keema ja keeda spagette pakendi juhendi järgi just ja just pehmeks (al dente). Kurna spagetid ja sega see tomatikastmesse maitsestuma.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Tôsta grillitud baklazaanilôik töölauale ja tôsta lôigu keskele pastasegu. Aseta selle peale mozzarellalôik, rulli baklazaanilôik kokku ja kinnita se puust suupistetikuga. Tee kôik rullid sama moodi. Tôsta täidetud baklazaanirullid suurde ahjuvormi (määri vormile vôid).

Raputa rullide peale pecorinojuustu. Aseta rullide vahele pooleks lôigatud kirsstomatid. Küpseta ahju keskmisel kôrgusel 10 minutit vôi kuni juust on sulanud ja rullid on kuumad. Nôruta rullide peale oliiviôli, kaunista basiilikalehtedega ja serveeri kohe.

2 kommenttia:

  1. Voi että mikä hauskoja ja maukkaita herkkuja. Varmasti ne sopivat myös lapsille :)
    Minun on pakko kokeilla, vaikka täällä en löydä pecorino juustoa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, uskon, että parmesaani sopii myös. Meillä oli vaan yksi merkki pecorinoa kaupassa, en muista enää merkkiä ja käytin sitä. Uskon että myös lapset tykkää, ainakin spagetteista. Ginolla on hyviä herkkuja keittokirjassa ja varmasti valmistan lisää hänen ruokia.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...