sunnuntai 18. maaliskuuta 2012
Katkarapusalaatti – Krevetisalat
2 annosta
Valmistusaika 20 minuuttia
1 rasia / 70 g Golden leaves salaatin lehtiä (sisältää rucolaa, pinaattia ja punamangoldia)
1 verigreippi
180 g keittyjä katkarapuja
1 pieni keltasipuli
sinihomejuustoa
Marinadi:
loraus oliiviöljyä
loraus soijakastiketta
ripaus merisuolaa
ripaus sokeria
tuoretta tai kuivattua oreganoa ja timjamia
verigreipin mehua
Sulata huoneenlämmössä pakastetut katkaravut.
Kuori keltasipuli ja leikkaa siitä ohuet viipaleet. Laita viipaleet pieneen kannelliseen kulhoon. Lisää kulhoon marinadin aineet, sulje kulho kannella ja ravistele kulhoa niin, että kaikki ainesosat kulhossa sekoittuvat keskenään. Jätä sipuli marinoitumaan salaatin valmistamisen ajaksi.
Huuhdo ja linkoa salaatti. Aseta salaatti kahdelle tarjoilulautaselle.
Leikkaa verigreipistä kuori ja leikkaa greipin hedelmälihasta kalvojen välistä lohkoja. Tee se syvän lautasen kohdalla, niin että saat mehun talteen. Jaa greipin lohkot kahdelle lautaselle salaatin päälle. Jaa myös katkaravut, sinihomejuusto ja marinoitu sipuli lautasille. Valuta kulhosta marinadia ja lautaselta verigreipin mehua salaatin päälle.
*****
2 portsjonit
Valmistusaeg 20 minutit
1 karp / 70 g Golden leaves salati lehti (sisaldab rucolat, spinat ja punase peedi lehti) / vôib olla ka teist salatit
1 verigreippi
180 g keedetud krevette
1 väike mugulsibul
sinihallitusjuustu
Marinaad:
lonks oliiviôli
lonks soijakastet
veidi merisoola
veidi suhkrut
värsket vôi kuivatatud punet ja tüümiani
verigreipi mahla
Sulata toasoojuses külmutatud krevetid.
Koori sibul ja lôika sellest ôhukesed lôigud. Pane lôigud väiksesse kaanega kaussi. Lisa kaussi marinaadi ained, pane kaas karbi peale ja raputa kaussi nii, että kôik ained kausis segunevad omavahel. Jäta sibul salati valmistamise ajaks marinaadi.
Pese salat ja eemalda salatitsentrifuugiga sellest ülemäärane vesi. Aseta salat kahele serveerimise taldrikule.
Lôika verigreipi koor ära ja lôika greipi viljalihast kelmude vahelt lôigud. Tee see sügava taldriku kohal, sest grepist tuleb palju mahla. Vôta see talde. Jaga greipi lôigud kahele taldrikule salati peale. Jaga ka krevetid, sihihallitusjuust ja sibul taldrikutele. Nôruta kausist marinaadi ja taldrikult verigreipi mahla salati peale.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Herkullista salaattia.... kiva aineyhdistelmä. Tykkään verigrapesta, passaa moneen salaattiinkin. Joskus olen tehnyt kalamoussea savukalasta ja tarjonnut sen lisäkkeenä vihreää sallaattia ja verigrapea.
VastaaPoistaHei Mimmi M! Niin minunkin mielestä hyvä aineyhdistelmä. Olin sairauslomalla ja kun olo oli jo parempi, halusin jotain mehukasta ja kevyttä. Näin sen keksin.
VastaaPoistaJälleen ves'herahti kielelle reseptistäsi kera kuvan!
VastaaPoistaMeillä taitaa olla tätä pääsiäiskattauksessa.
Voi mörrimöykky ... pyydän anteeksi, kun en ole vielä jatkanut huomionosoitustasi.
Parannan tapani.
Pajunkissan pehmoisia päiviä koko perheelle!
Hei Tarina! Pääsiäisen pöydälle sopii lisätä salaattiin vielä keitettyä kananmunaa. Ei hätää, minullakin kesti tunnustuksen eteenpäin laittaminen. Sinullekin kauniita maaliskuun päiviä! Meillä on jo pajunkissoja. Tyttö oli kyllä pettynyt ja ilmoitti, ettei nämä ole kissoja...
Poista