maanantai 27. elokuuta 2012
Grillikana-sinihomejuustosalaatti - Grillkana-sinihallitusjuustusalat
4-6 annosta
Valmistus 20 minuuttia
1 ruukku Viherkeiju salaatti-mix’ia
1 iso grillattu broilerin rintapala
sinihallitusjuustoa
1 iso punainen tomaatti
pala kurkkua
pala keltaista paprikaa
siemenettömiä rypäleitä
Kastike:
0,75 dl oliiviöljyä
kuivattua oreganoa ja/tai timjamia
ripaus sokeria
sitruunamehua
rouhittua mustapippuria
Huuhtele ja linkoa salaattilingolla salaatti, revi isot salaattilehdet pienemmiksi paloiksi. Aseta salaatti isolle tarjoilulautaselle. Huuhtele tomaatti, kurkku, rypäleet ja paprika sekä leikkaa niistä palat (rypäleet leikkaa kahteen osaan). Aseta palat salaatille. Poista broilerin rintapalasta nahka ja luut sekä leikkaa lihasta viipaleet sekä aseta ne salaatin päälle. Murenna myös sinihomejuusto salaatille.
Sekoita pienessä kupissa salaatin kastikkeen aineet sekä valuta kastike salaatin päälle.
***
4-6 portsjonit
Valmistus 20 minutit
1 suur kimp rohelist salatit
1 suur grillitud broileri rinnatükk
sinihallitusjuustu
1 suur punane tomat
tükk kurki
tükk kollast paprikat
seemneteta viinamarju
Kaste:
0,75 dl oliiviôli
kuivatatud punet ja/vôi tüümiani
veidi suhkrut
sidrunimahla
jahvatatud musta pipart
Loputa salat vee alla ja kuivata se salatitsentrifuugis, rebi suuremad salatilehed väiksemateks tükkideks. Aseta salat suurele serveerimise taldrikule. Loputa vee all tomat, kurk, paprika ja viinamarjad ning lôika need tükkideks (viinamarjad kaheks). Aseta tükid salatile. Eemalda broileri rinnatükist nahk ja luud ning lôika lihast viilud ning aseta need salatile. Murenda ka sinihallitusjuustu salatile.
Sega väikses kausis kastme koostisosad ja nôruta kaste salati peale.
Tunnisteet:
30 min,
30 min EST,
alkupala,
eelroog EST,
kana,
kana EST,
salaatit,
salatid EST
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti