perjantai 3. elokuuta 2012
Tomaattinen pasta-jauhelihavuoka - Tomatine pasta-hakklihavorm
4-6 annosta
Valmistusaika 50 minuuttia
300 g Penne Rigatte kuviopastaa
500 g tomaattimurskaa
400 g sika-nautajauhelihaa
1 iso valkosipulin kynsi
3 kananmunaa
4 dl maitoa
kuivattua basilikaa tai tuoretta hienonnettua basilikaa
kuivattua oreganoa tai tuoretta hienonnettua oreganoa
rouhittua mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä jauhelihan ruskistamiseen
voita uunivuoan voiteluun
parmesanjuustoraastetta tai pehmeää emmentaljuustoraastetta
Keitä suolalla maustetussa vedessä pasta (katso pakkauksen ohje, 11-12 minuuttia). Valuta pasta.
Ruskista kuumalla paistinpannulla öljyssä jauheliha. Lisää tomaattimurska, raastettu valkosipulin kynsi, yrtit ja mausteet. Sekoita kaikki keskenään tasaiseksi. Lisää keitetty pasta ja kääntele pasta tomaati-jauhelihan joukkoon. Kaada varovasti pasta-jauhelihaseos uunivuokaan (minulla 21x21 cm) ja tasoita se vuoassa. Vatkaa kulhossa keskenään kananmunat, maito ja suola sekä valuta munamaito vuokaan pastan päälle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-35 minuuttia kunnes pasta-jauhelihavuoka on kypsä (kun painat lastalla vuokaa pinnalta, sen sisältä ei nouse vetelää munamaitoa vuoan pinnalle).
Tarjoile parmesanjuustoraasteen tai pehmeän emmentaljuustoraasteen kera.
***
4-6 portsjonit
Valmistusaeg 50 minutit
300 g Penne Rigatte figuurpastat
500 g tomatikastet
400 g sea-veisehakkliha
1 suur küüslauguküüs
3 kanamuna
4 dl piima
kuivatatud vôi värsket hakitud basilikut
kuivatatud vôi värsket hakitud punet
jahvatatud musta pipart
soola
oliiviôli hakkliha pruunistamiseks
vôid ahjuvormi määrimiseks
riivitud parmesanjuustu vôi riivitud pehmet emmentalijuustu
Keeda soolaga maitsestatud vees pasta (vaata juhendit pakendilt, 11-12 minutit). Kurna pasta.
Pruunista kuumal praepannil ôlis hakkliha. Lisa tomatikaste, riivitud küüslauk, ürdid ja maitseained. Sega kôik ained pannil omavahel hästi läbi. Lisa keedetud pasta ja sega see hakkliha hulka. Kalla pasta-hakklihasegu ettevaatlikult ahjuvormi (minul 21x21 cm) ja tasanda see vormis ühtlaseks. Klopi kausis omavahel läbi kanamunad, piim ja sool. Kalla munapiim ahjuvormi peale.
Küpseta vormi 200 kraadises ahjus keskmisel kôrgusel 30-35 minutit kuni pasta-hakklihavorm on valmis (kui vajutad puulaastuga selle peal, siis vormi seest ei tule enam vedelat munapiima välja).
Serveeri riivitud parmesanjuustuga vôi riivitud emmentalijuustuga.
Tunnisteet:
hakkliha EST,
jauheliha,
pasta,
pasta EST,
pearoog EST,
pääruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti