sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Leipävanukas Alpron mantelijuomalla ja mansikkahillolla – Saiavorm Alpro mandlijoogi ja maasikamoosiga


Alpron mantelijuoma on uutuustuote Suomen markkinoilla. Juoman purkilta lukee, että juoma on valmistettu sekoittamalla Välimeren paahdettuja manteleita ja lähdevettä keskenään. Tulos on silkinpehmeä Alpron mantelijuoma. Juoma sisältää kalsiumia, vitamiineja B2, B12, D ja E. Se on varsinainen terveysjuoma.

Sain ehdotuksen osallistua Alpron mantelijuoman kampanjaan laittamalla mantelijuomasta ruokaa. Minua se tuote inspiroi heti. Se on erinomainen juomana sekä jälkiruokien raaka-aineena. mantelijuoma on silkkinen ja täyteläinen, visuaalisesti kaunis, sillä on hyvä tuoksu, se on aika makea ja siksi en käyttänyt leipävanukkaan valmistuksessa enää kovin paljon sokeria. Ripottelin sitä vaan jonkun verran vanukkaan pinnalle ja sitä paitsi mansikkahillokin antaa makeutta jälkiruokaan. Sellaista leipävanukasta valmisti minun äitini usein minun lapsuudessani, mutta hän käytti valmistuksessa tietenkin lehmän maitoa. Minä kokeilin sitä vanukasta mantelijuoman kanssa ja se sopii mielestäni erinomaisen hyvin siinä. Sillä leipävanukkaalla on hyvä pehmeä pohjakerros ja rapea mukava pintakerros. mantelilastut vanukkaan pinnalla, mikä on toinen minun keksintö, korostavat mantelijuoman makua. Tämä jälkiruoka saa syöjän hyvälle mielelle ja sopii ihmisille, ketkä tykkäävät manteleista, mansikkahillosta ja vanukasta sekä ei saa syödä/juoda maitoa. Meidän perheemme söi leipävanukasta viime sunnuntaina. Veikkaan, että saman vanukkaan voi eksoottisemmin valmistaa viikuna-, aprikoosi- tai appelsiinihillon / marmeladin kanssa.

Alpron videomainoksesta näet toisen leipävanukkaan ohjeen, mikä on valmistettu suklaalla ja rusinoilla. Se on tosi herkullinen leipävanukas.

4-6 annosta
Valmistus 40 minuuttia

5 dl Alpron mantelijuomaa
1 ranskanleipä
2 isoa kananmunaa
marjaista mansikkahilloa
1 tl vaniljasokeria
voita
mantelilastuja
sokeria
ripaus suolaa

Voitele uunivuoka (22x22 cm). Leikkaa ranskanleivästä kuutiot. Laita puolet leivästä vuoan pohjalle. Lusikoi päälle kerros mansikkahilloa. Laita hillon päälle toinen kerros leipää. Vatkaa kulhossa kananmunat, mantelijuoma, vaniljasokeri ja ripaus suola keskenään. Valuta seos vuokaan leivän päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja mantelilastuja. Aseta pinnalle pieniä voipaloja.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Vanukas on kypsä kun painamalla puulastalla vanukkaan päällä ei nouse pinnalle vetelää mantelijuoman-munaseosta.

Tarjoile lämpimänä mantelijuoman kanssa.



***

Alpro mandlijook on uudistoode Soome turul. Joogi pakendilt vôib lugeda, et jook on valmistatud segades omavahel Vahemere röstitud mandleid ja allikavett. Tulemus on siidipehme Alpro mandlijook. Joogile on lisatud kaltsiumit, vitamiine B2, B12, D ja E. See on tôeline tervisejook.

Sain ettepaneku osaleda Alpro mandlijoogi kampaanias valmistades mandlijoogist toitu. Mind inspireeris see toode kohe. See on suurepärane joogina ning magustoitude toorainena. Mandlijook on siidine ja täidlase maitsega, visuaalselt ilus, hea lôhmaga, see on üsna magus ja sellepärast ma ei kasutanud saiavormi tegemisel enam eriti palju suhkrut, raputasin seda ainult veidi vormi pinnale ja muidugi maasikamoos on ka magus. Seda saiavormi valmistas minu ema minu lapsepôlves sageli, aga tema kasutas muidugi valmistamisel lehma piima. Mina proovisin saiavormi valmistada mandlijoogiga ja see sobib suurepäraselt selleks otstarbeks. Saiavormil on hea pehme pôhjakiht ja rabe pealmine kiht. Mandlilaastud saiavormi peal, mis on minu teine lisand retseptile, rôhutavad mandlijoogi maitset. See magustoit saab sööja heale meele ja sobib inimestele, kes armastavad mandleid, maasikamoosi ja saiavormi ning ei vôi süüa/juua piima. Meie pere sôi saiavormi eelmisel pühapäeval. Arvan, et saiavormi vôib eksootilisemalt valmistada viigimarja-, aprikoosi-, virsiku- vôi apelsinimoosiga/marmelaadiga.

Vaatasin Google Eestist, et Eesti turul vist ei ole Alpro mandlijooki müügil. Leidub teisi Alpro tooteid.

Alpron videoreklaamist näed teise saiapudingu retsepti, mis on valmistatud shokolaadi ja rosinatega. See on väga maitsev puding.

4-6 annosta
Valmistus 40 minuuttia

5 dl Alpro mandlijooki
1 päts saia
2 suurt kanamuna
marjast maasikamoosi
1 tl vaniljesuhkrut
vôid
mandlilaaste
suhkrut
veidi soola

Määri ahjuvorm (22x22 cm) vôiga. Lôika saiast kuubikud. Pane pooled saiast vormi pôhjale. Tôsta lusikaga kith maasikamoosi selle peale. Pane mmosi peale teine kiht saiakuubikuid. Klopi kausis kanamunad, mandlijook, vaniljesuhkur ja veidi soola omavahel läbi ning kalla see nôrena saiavormi peale. Raputa pinnale suhkrut ja mandlilaaste. Aseta pinnale väiksed vôitükid.

Küpseta ahju alumisel kôrgusel 200 kraadis umbes 30 minutit kuni saiavorm on pinnalt kuldpruun. Saiavorm on küps siis, kui sellel lusikaga vajutades ei tôuse pinnale enam vedelat mandlijoogi- muna segu.

Serveeri soojalt mandlijoogiga.

2 kommenttia:

  1. Herkullisia perinneruokia nämä leipävanukkaat ja maitokiisselit. Loihdit niistä maistuvan nykypäivän version.
    Oma mummu teki myös leipäjankkia kuivahtaneista ruisleivän kannikoista.
    Kekseliäitä päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jo, kyllä kävi mielessä, että mantelijuoma antaa niille uuden ulkomuodon ja maun. Kaunista kiprakka kaamosta!

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...