torstai 8. marraskuuta 2012

Kinkku-voileipäkakku - Singi-vôileivatortInspiraation tämän kinkku-voileipäkakun valmistamiseksi sain Sipoolaiselta saunapalvikinkulta. Täällä Suomen pääkaupunginseudulla eletään vielä Desingpääkaupungin vuotta sekä se on minun esimerkkini siitä, miten kodin ruokapöydälle syntyi design tuloksena omatekemä designruoka, tällä kertaa voileipäkakku. Jos sinulla ei ole mahdollista saada Sipoolaista saunapalvikinkkua, silloin voit valmistaa kakun toisen tuottajan mureasta palvikinkusta. Tämän kakun valmistus on helppo, tärkein on esivalmistus. Kakku tuli kevään pirteä ja raikas, mutta antaa olla, koska se piristää mielialaa syyskaamoksessa.


Ja vielä, voileipäkakku on valmistettu meidän perheen isämme toivomuksesta, koska hän tykkää Sipoolaisesta saunapalvikinkusta ja kerran hän pyysi minua tekemään voileipäkakkua. Päätin yhdistää lempikinkun ja kakkutoivomuksen voileipäkakuksi. Hyvää Isänpäivää (11.11.2012)!

Valmistus 1,5 tuntia
12 palaa

18 viipaletta Fazerin mustaa leipää / voi olla myös ruisvuokaleipää
12 viipaletta paahtoleipää

Kinkkutäyte:
2x180 g Sipoolaista saunapalvikinkkua tai muuta saunapalvikinkkua
100 g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
100 g kermaviiliä
2 rkl majoneesia
pippurinsekoitusta
suolaa

Muna-juustotäyte:
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
100 g emmentalin juustoraastetta
100 g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
100 g kermaviiliä
2 rkl valkosipulinmajoneesia
ruohosipulia
suolaa

1 rasia / 250 g oransseja kirsikkatomaatteja
1 rasia / 250 g punaisia kirsikkatomaatteja
1 ruukku lehtisalaattia
ruohosipulia
3x200 g maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
suolaa

Huuhtele tomaatit ja salaatti sekä anna niistä valua vesi pois. Leikkaa leipäviipaleilta reunat pois niin, että saat samankokoiset ruudut.

Valmista yleiskoneella molemmat täytteet sekoittamalla koneen kulhossa täytteiden aines-osat. Ensiksi valmista kinkkutäyte, nosta se kulhoon, huuhtele ja kuivaa
yleiskoneen kulho sekä sen jälkeen valmista muna-juustotäyte. Tuorejuustolla pitää olla huoneenlämpöinen.

Aseta tarjoilualustalle kakkupaperin päälle yksi kerros mustaa leipää (6 viipaletta). Levitä sen päälle kerros kinkkutäytettä (puolet täytteestä). Aseta täytteen päälle
kerros vaaleta leipää (6 viipaletta) ja levitä sen päälle kerros muna-juustotäytettä (puolet täytteestä). Sitten taas kerros tummaa leipää, kinkkutäytettä, kerros vaaleta leipää ja muna-juustotäytettä sekä vielä kerros tummaa leipää. Painaa kerroksia hieman, että niistä tulisi tiiviimpiä.

Sekoita 600 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa ja ripaus suola keskenään sekä levitä juusto kakun reunoille ja päälle. Loput tuorejuustosta lusikoi pursotinpussiin sekä pursota juusto kakun alimmaisen reunan ympärille. Leikkaa salaatin lehdiltä sen verran varsiosaa pois, että kaikki lehdet olisivat saman pituisia. Aseta lehdet kakun reunoille. Aseta kirsikkatomaatit kakun päälle sekä koristele vielä ruohosipulilla.

Anna maustua ennen tarjoilua noin 2 tuntia.

***


Inspiratsiooni selle singi-vôileivatordi valmistamiseks sain Sipoo saunasuitsusingilt. Meie siin Soome pealinnapiirkonnas eläme veel Desingpealinna aastat ning see singi-vôileivatort on minu näide sellest, kuidas desingaasta tulemusena jôuab kodu toidulauale üks omaloodud designtoit, seekord vôileivatort. Kui sinul ei ole vôimalik saada Sipoo saunasuitsusinki, siis vôid valmistada tordi ka teise tootja valmistatud muredast singist. Tordi valmistamine on lihtne, oluline on eeltöö. Tort tuli nii kevadine värske, aga las olla, see ergutab meeli pimedas sügises.

Ja veel, vôileivatort on valmistatud meie pere isa soovil, sest talle meeldib Sipoo sink ja ükskord soovis ta, et teeksin vôileivatorti. Nii otsustasin ühendada selle singi ja tordisoovi vôileivatordiks. Head Isadepäeva (11.11.2012)!

Valmistus 1,5 tundi
12 tükki

18 viilu Fazeri musta leiba / vôi rukkivormileiba
12 viilu röstsaia (ilma röstimata)

Singitäidis:
2x180 g Sipoo saunasuitsusinki vôi muud sinki
100 g naturaalset Philadelphia toorjuustu
100 g hapukoort
2 sl majoneesi
piprasegu
soola

Muna-juustutäidis:
4 kôvaks keedetud kanamunaa
100 g riivitud emmentali juustu
100 g naturaalset Philadelphia toorjuustu
100 g hapukoort
2 sl küüslaugumajoneesi
murulauku
soola

250 g oranze kirsstomateid
250 g punaseid kirsstomateid
1 pott / suur kimp rohelist salatit
murulauku
3x200 g naturaalset Philadelphia toorjuustu
soola

Loputa tomatid ja salat vee all ning anna vesi nôrguda ära. Lôika leivaviiludelt ääred nii, et saad ühesuurused leivaruudud.

Valmista köögikombainiga môlemad täidised segades kombainiga kausis täidiste koostisosad omavahel ühtlaseks seguks. Alguses valmista singitäidis, tôsta see kaussi, loputa ja kuivata kombaini kauss ning valmista muna-juustutäidis. Toorjuust peab olema toasoe.

Pane tordialusele tordipaperi peale üks kiht musta leiba (6 viilu). Määri leiva peale kiht singitäidist (pooled täidisest). Pane täidise peale kiht röstsaia (6 viilu) ja määri selle peale kiht muna-juustutäidist. Siis jälle kiht musta leiba, singitäidist, kiht röstsaia ja muna-juustutäidist ning lôpuks peale kiht musta leiba. Vajuta veidi kihte pealtpoolt, et tordist tuleks tihedam.

Sega 600 g toasooja toorjuustu ja veidi soola omavahel kausis läbi ning määri toorjuust tordi äärtele ja peale. Tôsta lusikaga toorjuustu tordi pritsikotti ning pritsi juustu tordi alumisele äärele, et see tuleks ilus. Lôika salatilehdelt varreosad nii palju ära, et salatilehed oleks ühepikkused. Vajuta salatilehed tordi äärtele kinni ja lao kirsstomatid tordi peale. Kaunista veel murulauguga.

Anna maitsestuda enne serveerimist umbes 2 tundi.

4 kommenttia:

 1. Oi, oi vesikielellä katselen tätä isänpäiväkakkua.
  Hauskaa isänpäivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on surullista, että voin tarjota vaan kuvaa ja reseptiä. Se pitäisi olla melkein kaikille helppo valmistaa. Juuri kinkkutäyte tuli loistava. Hyvää Isänpäivää teidänkin perheeseen!

   Poista
 2. Voi että se on tosi kaunis ja tyylikäs! Melkein taide :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yritin vaan valmistaa helpon ja yksinkertaisen kakun, mitä osaa monet valmistaa.

   Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...