keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Pekonirullat, mozzarellasalaatticocktailpalat – Peekonirullid, mozzarellasalatisuupisted


Pekonirullat:

16 rullaa
Valmistus noin 30 minuuttia + taikinan sulamisen aika

500 g / 8 kpl Myllyn Paras lehtitaikinalevyjä
400 g / 2 pkt Rainbow pekonisuikaleita
1 keskikokoinen salottisipuli kuutioina
1-2 kovaksi keitettyä kananmunaa hienonnettuna
valko-, rosé- ja mustapippuria rouhittuna
tuoretta timjamia, persiljaa, ruohosipulia ja basilikaa hienonnettuna
1 vatkattu kananmunaa voiteluun
ruokaöljyä paistamiseen

Mozzarellasalaatticocktailpalat:

20 cocktailpalaa
Valmistus 15 minuuttia

120 g / 1 pkt Juustoportin minimozzaa / sisältää noin 20 kpl mozzarellapalloja
20 kpl punaisia kirsikkatomaatteja
pieniä basilikanlehtiä
rouhittua mustapippuria

Sulata lehtitaikinalevyt ja leikkaa ne piirakkaleikkurilla poikittain kahteen osaan.

Ruskista hieman keskikuumalla pannulla öljyssä pekonia ja sipulia, lisää pippurisekoitus ja sekoita aineet keskenään. Nosta pannu kuumalta levyltä pois (jos on kovin paljon paistorasvaa, silloin voit siivilöitä pekonisuikaleista ylimääräisen rasvan pois) ja sekoita joukkoon yrttisekoitus ja hienonnettu kananmuna.

Sivele taikina ruutujen yhdelle reunalle kananmunaa. Toisille reunoille nosta lusikalla pekonisekoitusta ja kääri se taikinaan sekä liimaa munalla reunat kiinni. Nosta rullat uunipelille leivinpaperin päälle taitepuoli alaspäin. Sivele rullien päälle kananmunaa. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia kunnes pekonirullat ovat pinnalta kauniin kullanruskeat. Nosta rullat uunista ulos sekä nosta ne talouspaperille, missä ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Nosta jäähtyneet rullat tarjoilualustalle.

Valmista mozzarellasalaatticocktailpalat huuhtelemalla kirsikkatomaatit ja mozzarellapallot. Anna niillä kuivua tai taputtele talouspaperilla niiltä vesi pois. Rouhi mozzarellapallojen pinnalle mustapippuria. Suolaa ei tarvitse, koska pekonirullat ovat riittävästi suolaisia. Pistä cocktailtikut kirsikkatomaatteihin (kantapuoli jää alaspäin). Pistä mozzarellapallot tomaattien päälle sekä lopuksi pistä jokaisen kirsikkatomaatin päälle basilikalehti. Aseta cocktailpalat tarjoilualustalle pekonirullien viereen. Mozzarellasalaatticocktailpala on raikastava salaatti pekonirullan syömisen jälkeen.

***


Peekonirullid:

16 rulli
Valmistus umbes 30 minutit + taigna sulamise aeg

500 g / 8 kpl Myllyn Paras sügavkülmutatud lehetaignaplaate / vôi teise valmistaja lehttainast
400 g / 2 pkt Rainbow toorpeekonitükke / vôi teise tootja toorpeekonit väikeste tükkidena
1 keskmise suurusega shalottsibul kuubikutena
1-2 kôvaks keedetud kanamuna hakituna
valget-, rosé- ja musta terapipart jahvatatult
värsket tüümiani, peterselli, murulauku ja basiilikut hakituna
1 lahtiklopitud kanamuna määrimiseks
toiduôli praadimiseks

Mozzarellasalatisuupisted:

20 suupala
Valmistus 15 minutit

120 g / 1 pkt Juustoportti minimozzaa / sisaldab umbes 20 väikest mozzarellakuuli / vôi teise valmistaja väikseid mozzarellakuule
20 punast kirsstomatit
väikseid basilikulehti
jahvatatud musta pipart

Sulata lehttaigen ja lôika sellest umbes 8x8 cm ruudud (Kui sinul on Myllyn Paras lehttaignaplaadid, siis lôika need pôigiti pooleks).

Pruunista veidi peekonit ja sibulat keskmise kuumusega pannil ôlis, lisa piprasegu ja sega ained omavahel läbi. Tôsta pann kuumalt pliidilt (kui praerasva on liiga palju, siis vôid kurnata selle ära) ja sega hulka ürdisegu ja hakitud kanamuna.

Määri taigna ruutude ühele äärele kanamuna ja tôsta teisele äärele peekonisegu ning kääri segu taigna sisse nii, et liimid ääre munaga kinni. Tôsta rullid ahjuplaadile küpsetuspaberi peale, nii et äärepool jääb alla. Määri kanamuna rullide peale. Küpseta ahju keskmisel kôrgusel 225 kraadis umbes 10 minutit kuni rullid on saanud pinnale ilusa kuldse värvi. Tôsta rullid majapidamispaberile, kus üleliigne rasv imendub paberisse. Kui rullid on jahtunud, siis tôsta need serveerimisvaagnale.

Valmista mozzarellasalatisuupisted loputades kôigepealt tomatid ja mozzarellakuulid vee all. Anna neil kuivada vôi kuivata majapidamispaberiga neilt vesi pealt ära. Jahvata mozzarellakuulide peale pipart. Soola ei ole vaja lisada, sest peekon sisaldab piisavalt soola. Pista suupistetikud tomatitest läbi (varre kinnituskoht jääb alla), pista mozzarellakuulid tikust läbi tomatite peale ning lôpuks pista basilikulehden tikust läbi mozzarellakuulide peale. Tôsta suupisted serveerimisvaagnale peekonirullide kôrvale. Mozzarellasalatisuupiste on värskendav salat peekonirulli söömise järel.

4 kommenttia:

  1. Nopeaa valmistaa vaikkapa illanistujaisiin tai joululahjavalvojaisiin, jos olisi semmoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri sitä ajattelin. Jouluaika on kiirettä töissä ja kotona, pitää saada peruspurtavaa nopeasti, perinteisiä makuja, sopivat monelle.

      Poista
  2. Moi!
    Nämä ovat herkullisia ja nopea valmistaa! Ne ovat myös tosi söpön näköisiä :)

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ovat kyllä söpöjä! Niitä oli niin kiva valmistaa, suloisia.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...