sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Hotelli Justus, Riian vanhan kaupungin historialliset kadut ja Latvian herkut - Hotell Justus, Riia vanalinna ajaloolised tänavad ja Läti maiustused

FIN On vielä kaamosaika, adventti lähestyy, on pimeä ja kolea, valoa odotellaan. On hyvä aika muistella, että viime heinäkuussa oli kesähellettä, kesälomaa ja teimme perheen kanssa lyhyen automatkan mm. Latvian pääkaupunkiin Riikaan sekä yövyimme yhden yön Riian vanhassa kaupungissa sijaitsevassa pienessä hienossa hotelissa Justus.

EST On pime aeg, jôulu- ja valguse ootuse aeg läheneb, on pime ja kole, valgust oodatakse. On hea aeg meenutada, et selle aasta juulis oli suvekuumus, suvepuhkus ja tegime oma perega lühikese autoreisi mh. Läti pealinna Riiga ning ööbisime ühe öö Riia vanalinnas olevas väikses peenes hotellis Justus.




FIN Hotellin kotisivulta näet lisää kuvia hotellin mahtavista sisätiloista. Laitan tänne postaukseen vaan muutamia oma tekemiä kuvia mitkä mielestäni olivat kiinnostavia. En nähnyt hotelissa kuvaamisen kieltomerkkiä ja uskon, että en riko niillä kuvilla kenenkään yksityissuojaa, paitsi niiden suloisten hiirien.

EST Hotelli kodulehelt näed rohkem pilte hotelli suurepärastest ruumidest. Panen siia postitusse üles ainult môned oma tehtud pildid, mis minu meelest olid pônevad. Ei näinud hotellis pildistamise keelumärki ja usun, et ma ei riku nende piltidega kellegi privaatsust, välja arvatud nende armsate hiirte.


FIN Tässä vanhan ajan tyylisessä isossa sängyssä oli satumaista herätä lauantaiaamuna vanhan kaupungin kirkonkellojen soittoon.

EST Selles suures vana-aja stiilis valmistatud voodis oli muinasjutuline ärgata laupäeva hommikul vanalinna kirikukellade helina saatel.


FIN Meidän kattohuone oli kattonäköalalla, mutta kekseliäs sisustussuunnittelija oli keksinyt ikkunalaseille vanhan kaupungin kuvat. Mahtava idea.

EST Meie katusekambri aknast oli väljavaade katustele, aga nupukas sisekujundaja oli väljamôlenud aknaklaasidele vanalinna pildid. Suurepärane idee.



FIN Kattohuoneessa Pikku-Pariisissa voi kirjoittaa vaikkapa esseen kauneudesta.

EST Katusekambris Väike-Pariisis vôib kirjutada kasvôi essee ilust.


FIN Luksusta huoneen kylpyhuoneessa....
EST Luksust toa dushshiruumis.....


FIN …. ja edeisessä.
EST …. ja esikus.


FIN Hotelliaamiaisen jälkeen kun olimme ehtineet hotellista ulos kadulle, alkoi yhtäkkiä tasan klo 10.00 jossain lähellä kellonsoitto. Hiljaisina kuuntelimme kauniista kellonsoittoa keskellä vanhan kaupungin katua. Tuliko se täältä kulman takaa sijaitsevasta Raatihuoneesta?

EST Hotellihommikusöögi järgel kui olime juba astunud hotellist välja tänavale, algas ühtäkki täpselt klo 10.00 kusagil lähedal kellamäng. Vaikselt kuulasime ilusat kellamängu keset vanalinna tänavat seistes. Kas see tuli siit nurga taga olevast Raekojast?


FIN … Mustapäiden Talosta?
EST … Mustpeade Majast?


FIN … Pyhän Pietarin kirkosta (muualta?)
EST… Püha Peetri kirikust? (mujalt?)


FIN Latvia on pihkakorujen maa.
EST Läti on merevaiguehete maa.


FIN Tässä kahvilassa kävin perjantai illalla ihailemassa hyvin laajaa valikoima leivonnaisia. Kahvilassa oli mm. pyörivä kakkuteline lasikannen/kupun alla. Valitettavasti seuraavana päivänä kun minulla oli kamera mukana, sain ottaa kuvan vaan kahvilan ulkopuolelta, koska jostain syystä oli aamulla tuoli kahvilan oven edessä enkä päässyt enää sinne sisään.

EST Selles kohvikus käisin reede ôhtul imetlemas väga laialdast pagaritoodete valikut. Kohvikus oli mh. pöörlev tordialus klaas kaanega/kupliga. Kahjuks oli järgmise päeva hommikul kui mul oli fotoaparaat kaasas ja käisin vanalinnas pildistamas, kohviku uksele ette tôstetud tool ja ma ei pääsenud enam kohvikusse sisse.



FIN Vielä kuvia vanhasta kaupungista.
EST Veel pilte vanalinnast.







FIN Me söimme matkalla aika vaatimattomasti, paisti yksi ilta vanhan kaupungin Lidossa ja tietenkin hotellin aamiainen. Ostimme isossa Alfa-keskuksessa sijaitsevasta Rimistä ison kasan leivonnaisia viimeisillä lateilla ja söimme niitä matkalla kohti Eestiä. Bensa-asemilta ostimme mukaan Made to Go kahvia ja pullovettä. Kotona kuvasin jämiä ja muita Latvian herkkuja mm. Laiman.

EST Me sôime reisil üsna tagasihoidlikult, välja arvatud ôhtusöök Riia vanalinna Lidos ja muidugi rikkalik hotelli hommikusöök. Ostsime suure Alfa keskuse Rimist hulga erinevaid pagaritooteid viimaste lattide eest ja sôime neid tee peal sôites Eesti poole. Bensiinijaamadest ostsime kaasa Made to Go kohvi ja pudelivett. Kodus pildistasin jäänuiseid ja muid Lätist ostetud maiuspalasid mh. Laima.







FIN Vaikka meidän matka oli vaan 2 päivän pikavisiitti Pärnun ja Iklan kautta Riikaan ja Riiasta Valkan ja Viljannin kautta Tallinnaan, jätti Pohjois-Latvia ja Riika mahtavan vaikutelman. Sain vahvistuksen siitä, että Riika on Pikku-Pariisi ja Pohjois-Latvia mäntymetsineen on ihan kuin öljymaalaukselta mahtipontinen luontomaisema.

EST Kuigi meie reis oli ainult 2-päevane kiirvisiit Pärnu ja Ikla kaudu Riiga ja Riiast Valka ja Viljandi kaudu Tallinnasse tagasi, jättis Pôhja-Läti ja Riia vôimsa mulje. Sain kinnituse sellele, et Riia on Väike-Pariis ja Pôhja-Läti männimetsad on justnagu ôlimaalidelt vôetud suurejoonelised looduse pildid.

FIN Matkalla kotiin luin eestiläisestä Ôhtuleht-lehdestä lyhyen uutisen siitä, miten Yhdysvaltojen Businessinsider.com on valinnut Riian yhdeksi viidestä Eurooppaan houkuttelevimmiksi lomamatkan kohteeksi. Riikassa on pitkät kesäillat, barokkityyliä, mukulakivikadut ja lähellä sijaitseva Jurmala Spa ja kylpylä. Mikä onni oli kävellä Euroopan houkuttelevimmoilla kaduilla!

EST Tagasiteel koju lugesin Ôhtulehest lühikese uutise sellest, et USA Businessinsaider.comon valinud Riia Euroopa viie suvereisiks kôige atraktiivsema paiga hulka. Riias on pikad suveôhtud, barokstiili, munakivitänavad ja lähedal asuv Jurmala Spa ja kuurort. Milline ônn oli kôndida Euroopa atraktiivsematel tänavatel!


FIN En voi sanoa muuta kuin sitä:
EST Ei vôi öelda muud kui seda:

6 kommenttia:

  1. Huvitav, kas Läti köök erineb väga Eesti köögist?

    Igatahes väga ilusad pildid!

    VastaaPoista
  2. Suur tänu Cooking Delicious Dreams! Mina olen söönud läti toite väga vähe, nagu Lido reklaamib, et neil on menüüs mh. rahvustoite. Seal on marineeritud seeni, seajalga, lihavartaid, sellist tugevat pubi ja talupojatoitu, mitmekülgsemat kui Eestis. Kahjuks olid etiketid nii väiksete tähtedega ja neid ei jälginud. Ka rahvast oli palju, sellepärast vôtsin silma järgi toite. Sôin hautatud sealiha ja ratatouille’a. Viimane oli küll liiga pehme. Magustoiduks sôin shokolaadimousse’t marjadega. Eks neil on täpselt samuti väga tugev vene ja saksa môju ka toidukultuuris. Pagaritoodete valik on tôesti väga suur valik ja eriti palju on väikseid küpsise moodi soolaseid rulle ja pikki tikke, millel on ürditäidis. Hotellihommikusöök oli üsna tüüpiline, kôrgem tase kui tavalises hotellis, täidetud mune, shokolaadisüdamega saiakesi krôbedas lehttaignas. Üldse nad armasatavad seal vôi- ja lehttainast. See on väga krôbe ja pudisev. Ütleksin, et kôik on rohkem Kesk-Euroopapärasem.

    VastaaPoista
  3. Kiitokset mukavasta kesäisestä Riikanmatkasta!
    Iloisia marraskuun päiviä!

    VastaaPoista
  4. Tarina, ole hyvä! Se oli kaunis matka ja nyt on siitä hyviä muistoja. Hyvää torstaipäivää!

    VastaaPoista
  5. Suur tänu, jalgpall! Riia vanalinnas on nii palju pildistamist, et sellest saaks paksu albumi. Nad armastavad seal, et on palju kaunistusi ja esemeid, kohvikus, Lidos, hotellis. Vaatamist kui palju!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...