keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Vaniljainen pehmeä riisivanukas mansikkahillolla - Vaniljemaitseline kreemjas riisipuding maasikamoosiga


6 annosta
Valmistus yhteensä hillon valmistamisen kanssa 45 minuuttia

Riisivanukas:
10 dl täysmaitoa
2 dl puuroriisiä
½ vaniljatankoa
1 rkl sokeria tai maun mukaan
mantelirouhetta

Mansikkahillo:
500 g pakastemansikoita
1 dl sokeria tai maun mukaan


Keitä mansikoita ja sokeria pienessä kasarissa 7 minuuttia, kerää vaahto pois.

Leikkaa vaniljatanko poikittain kahteen ja kaavi veitsenterällä sen sisältä siemenet pois.

Yhdistä isossa kattilassa maito, riisi, vaniljatanko- ja siemenet sekä sokeri. Anna kiehua muutaman hetken. Peitä sitten kattila (sopiva teflonkattila) kannella ja hauduta 35-40 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes riisipuuro on paksua ja kermaista. Poista vaniljatanko.

Nosta vanukasta jälkiruoka-astioihin, koristele mansikkahillolla ja mantelirouheella.

***

Sellist kiirmoosi, mida serveerin riisipudinguga, valmistatakse ja süüakse Soomes palju. See on sobiv kohe ära söömiseks, sest seda ei vôi kaua säilitada. Selline moos on värskema maitsega ja marjad jäävad tervemateks.


6 portsjonit
Valmistusaeg moosi valmistamisega kokku 45 minutit


Riisipuding:
10 dl täispiima
2 dl pudruriisi
½ vaniljekauna
1 rkl suhkrut vôi maitse järgi
hakitud mandleid

Maasikamoos:
500 g sügavkülmutatud maasikaid
1 dl suhkrut vôi maitse järgi


Keeda maasikaid ja suhkrut väikses potis 7 minutit, koori vaht.

Lôika vaniljekaun pikuti pooleks ja eemalda selle seest noateraga seemned.

Ühenda suures kastrulis (teflonkastrul on riisipudingu valmistamiseks hea) piim, riis, vaniljekaun ja -seemned ning suhkur. Anna minna keema. Pane kaas kastruli peale ja anna tasasel väiksel temperatuuril haududa umbes 35-40 minutit kuni puder on paks ja kreemjas. Eemalda vaniljekaun.

Tôsta pudingut magustoidunôudesse ja kaunista maasikamoosi ja hakitud mandlitega.

4 kommenttia:

  1. Voi tavaton jotta onkin herkullisen näköinen vanukas!
    Jännittävää ja salaisuuksia täynnä olevaa joulukuuta!

    VastaaPoista
  2. Hei Tarina! Se on tavattoman hyvä vanukas, siinä ei ole munaa ja kermavaahtoa, siksi kevyempi vanukasvaihtoehto. Haudutin sitä todella hiljaisella lämmöllä eikä se palannut lainakaan pohjaan. Tuli pehmeä ja suussasulava, erinomasita! Kaunista jouluaika sinullekin!

    VastaaPoista
  3. Onpa herkullisen näköistä :-) Jotain tämmöistä onkin tehnyt mieli jo pidemmän aikaa, nam!

    VastaaPoista
  4. Hei MIMOSA! Kyllä, se on hyvin onnistunut jälkiruoka. Oikea nami! Käyvin sinunkin kauniita sivuja katselemassa, hyvin koristeellisia. Palaan niiden pariin varmasti joulun jälkeen! Nyt jään joulunviettoon. Rauhallista joulua!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...