keskiviikko 2. marraskuuta 2011
Paahdetut nahkiaiset paahtoleivällä – Röstitud silmud röstitud leivaga
FIN
Nahkiaiset herättävät tunteita: toiset inhoavat niitä, toiset rakastavat niitä. Minä kuulun viimeisten joukkoon. Toki, en voi syödä niitä kovin usein, mutta silloin tällöin. Suomesta kalatiskiltä ostan paahdettuja/vastapaistettuja nahkiaisia harvemmin, koska yleisesti ne ovat jo vähän kuivuneita, todennäköisesti matka paistamosta kalatiskille on pitkä. Syön enemmän Eestistä ostettuja nahkiaissäilykkeitä (paahdetut nahkiaiset hyytelössä), koska ne nahkiaiset ovat sopivasti pehmeät ja mehukkaat. Yleisesti syön nahkiaisia paahtoleivän päällä, joku lisuke sen kanssa tekee hyvää.
Tämä ohje on vaan suuntaa antava, miten syödä paahdettuja nahkiaisia.
Katso lisää nahkiaisreseptejä www.nahkiaispaistamo.com.
4 annosta
Valmistusaika 20 minuuttia
1 purkki / 380 g Kirde-Rand paahdettuja nahkiaisia hyytelössä tai muita paahdettuja nahkiaisia
4 isoa paahtoleipää
levitettä
1 rasia / 250 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja paloina
4 sitruunalohkoa
hienonnettua ruohosipulia
hienonnettua tilliä tai kuivattua tilliä (minulla kuivattua tilliä)
suolaa
rouhittua mustaa pippuria
Tee annoslautaisille valmis tomaattilisuke. Nosta tomaattipalat lautasille, lisää vähän suolaa ja rouhittua mustaa pippuria, hienonnettu tilli ja ruohosipuli.
Paahda paahtoleivät ja levitä niille levitettä. Nosta ne lautasille. Nosta purkista haarukalla jokaisen paahtoleivän päälle noin 3 nahkiaisen palaa.
Lisää jokaiselle lautaselle sitruunalohko.
Tarjoiluehdotus: Viikonlopun aamiainen, alku- tai välipala, juhlapöytään.
Katso myös Savustetut nahkiaiset paahtoleivällä.
++++
EST
Silmud äratavad tundeid: ühed jälestavad neid, teistele need meeldivad. Mina kuulun viimaste hulka. Muidugi, ma ei vôi süüa neid eriti sageli, aga vahest meeldib. Soomes kalaletilt ostan röstitud silmusid harvem, sest üldiselt need on jôudnud juba kuivaks muutuda, tôenäöliselt teekond kalatööstusest kalaletile on pikk. Söön rohkem Eestist ostetud silmusid (röstitud silmud tarrendis), sest need silmud on sobivalt pehmed ja mahlased. Söön silmusid röstitud leivä peal, mingi lisand selle kôrvale on hea.
See retsept on ainult suunda andev, kuidas röstitud silmusid süüa.
Loe lisa soome keeles silmude retsepte
www. nahkiaspaistamo.com
4 portsjonit
Valmistusaeg 20 minutit
1 purk / 380 g Kirde-Rand röstitud silmusid tarrendis / vôib olla muid silmuisid
4 suurt viilu röstitud leiba
leivamargariini
250 g kirsi- vôi miniploomitomateid tükkidena
4 sidrunisektorit
hakitud murulauku
hakitud tilli vôi kuivatatud tilli (minul kuivatatud till)
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
Tee serveerimistaldrikutele valmis tomatilisand. Tôsta tomatitükid taldrikutele, lisa sool, pipar, hakitud till ja murulauk.
Rösti leivad ja määri neile vôileivamargariini. Tôsta leivad serveerimistaldrikule. Tôsta kahvliga iga leiva peale umbes 3 silmutükki.
Lisa igale tadrikule sidrunisektor.
Serveerimise ettepanek: Nädalalôpu hommikusöök, eelroog vôi vahepala, peolauale.
Vaata ka Suitsutatud silmud röstitud leiväl.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Juu-u nahkiaiset ovat todellakin herkku tahi yökkis evästä.
VastaaPoistaIsän kanssa Oulun kauppahallissa piti jättää herkku väliin, kun Ellua etoo jo toisten herkuttelu.
Pikaista paranemista prinsessalle!
Juu-u Tarina, sinä kuulut minun puolison Ei-nahkiaisille! puolueeseen! Nakkilan Nahkiaispaistamon sivulta luin, että paistettuja nahkiaisia syödään kylmän maidon kanssa. Se jää minulta väliin!
VastaaPoistaMeillä sairastaa nyt koko perhe ja sitä on kestänyt melkein viikonpäivät. Ensiksi tytöllä silmä-korvatulehdus. Kävimme viime sunnuntai peräti Jorvin lastentautien päivystyksessä. Maanantaiyönä alkoi hänellä yskä. Taas lastenlääkärille, selvisi, että lisäksi tullut nielutulehdus. Mitäs teet? Syksy, virukset ja ympärillä ihmiset ja lapset sairastavat. Lopuksi pöpöt löytävät myös meitä. Nyt on meillä kaikki kipeät. Todella vetämätön olo kaikilla.