tiistai 17. toukokuuta 2011

Parsa-pekonirullat paahtoleivillä

12 parsa-pekonirullaa / 4 annosta / voi suunnitella näin, että 3 rullaa per 1 paahtoleipä

Valmistusaika n. 45 min.

Minä katsoin parsan keittämisen ohjeen Kotiliesistä. Jakasin pekoniviipaleet ja parsat näin, että kaikki pekoniviipaleet ja parsatangot tulevat käytetyksi. Näin tuli parsa-pekonirullia, missä oli 1-2 parsatankoa yhdessä-kahdessa pekoniviipaleessa.






1 pkt / 500 g unkarilaista vihreää tankoparsaa 16-22 mm
1 pkt / 340 g HK:n Amerikan pekonia

rouhittua mustaa pippuria
suolaa
hienonnettua ruohosipulia
4 kirsikkatomaattia
4 paahtoleipää
4 kananmunaa
levitettä


Huuhtele parsa huolella, leikkaa tyvestä kuivunut osa pois sekä kuori tankot vahingoittamatta nuppua.

Kypsennä parsaa suolavedessä hiljaa kiehuen 10 minuuttia (tankojen paksuudesta riippuen), kaada kuuma vesi pois sekä laita parsa kylmään veteen, missä ne jäähtyvät nopeammin. Nosta sitten keitetty parsa tuplatalouspaperi arkille, missä ylimääräinen vesi imeytyy paperiin.

Rouhi mustaa pippuria pekoniviipaleille sekä kierrä parsatangot niiden sisälle. Pane parsa-pekonirullat leivinpaperin päälle uunipelille sekä paista rullia uunin keskiritilätasolla 200 asteessa 20 minuuttia.

Rullien uunissa paistumisen aikana keitä kananmunat. Jätä kananmunien keltuaiset niin pehmeäksi/löysäksi, että ne valuvat paahtoleivän päälle. (Minä panin munat kylmään veteen pieneen kasariin, lisäsin vähän suolaa sekä nostin levylle, annoin kiehua 9 minuuttia ja sitten nostin munat kylmään veteen).

Paahda leivät ja levitä päälle levitettä. Nosta 3 parsa-pekonirullaa jokaisen paahtoleivän päälle. Aseta kuorittu kananmuna paahtoleiville rullien päälle sekä leikkaa ne veitsellä halki niin, että keltuainen valuu ulos. Rouhi vähän mustaa pippuria ja suolaa munien päälle. Aseta myös puoliksi leikatut kirsikkatomaatit leipien päälle sekä lopuksi ripottele hienonnettua ruohosipulia kaiken päälle.

Tarjoile heti.

Tarjoiluehdotus: Kevään viikonlopun brunssiksi.

7 kommenttia:

  1. WoW onpa jälleen herkullisen näköistä!
    Mitähän tulisi, jos tuollaisen parsapekonipaketin laittaisi grilliin?
    Varmaankin maukasta.
    ;o) anoppi taitaa viedä joku päivä vävylle tuliaisiksi parsaa ja pekonia XD.
    Herkullisia hetkiä!

    VastaaPoista
  2. Hei Tarina! Tosi hyvä idea grillata parsa-pekonirullia. Jäin vähän miettimään, miten parsaa grillataan? Vihreä parsa on ohuempi kuin valkoinen ja voi kuvitella, että se kypsyy pekonin sisällä rasvassa pekonin kanssa samassa ajassa. Minulla ei ole kokemusta parsan grillauksesta. Löysin kasvikset.fi sivulta, että vihreää parsaa sivellään ennen grillausta öljyllä ja grillataan sellaisenaan. Pekoni itse kypsyy grillissä nopeasti. Meillä on hiiligrilli ja viime kesästä on kokemusta mustamakkaran grillauksesta, mikä oli rullattu pekoniviipaleen sisälle. Piti tosi nopeasti toimia ja kääntää makkaraa ettei pekoni palaa ympäriltä. Mustamakkara tarvitsee vaan lämmittämistä, koska se on jo kypsä. Kävin lukemassa eestiläisestä ruoka-blogista Ise tehtud.Hästi tehtud. parsapostauksen alta, miten Tuuli oli grillannut parsaa? Hän oli uunissa grillivastuksen alla 4-6 min. grillannut niitä.

    Kuullosta kyllä herkulliselle grillata parsa-pekonirullia. Mitäs muuta kuin kokeilemalla se selviä. Ilmoita minullekin, miten onnistuitte?

    VastaaPoista
  3. Hei Tarina! Katso vasemmalta sivupalkista blogista Kryddburken.se parsa-pekonien grillaamista, postaus 6.6. Epäilin, miten niiden yhdessä grillaaminen onnistuu, mutta on se siellä onnistunut.

    VastaaPoista
  4. Herkullisen kokonaisuuden olet kasannut leivän päälle. Kyllä parsa-pekoninyyttien grillaaminen onnistuu ihan hyvin ja uunissakin olen parsa-pekoninyyttejä kypsentänyt ihan sellaisenaan, eli en ole ensin keittänyt parsaa. Joku tykkää laittaa parsat leivinpapaerikääreeseen ja sitten uuniin... se pitää tänä satovuonna kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okey, hyvä tietää. Näin tulen minakin viisaaksi. Voi näinkin parsaa kokeilla. Kiitos vinkistä!

      Poista
  5. P.S. Näin keittämällä parsaa, nyyteistä tulevat erittäin maukkaat ja suussa-sulavat.

    VastaaPoista
  6. Etsin parsaruokia ja löysin tämän. Taidan kokeilla. Parsa on hyvää, kunpa vain saisi kaupasta tarpeeksi tuoretta.

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...