torstai 5. toukokuuta 2011

Hedelmäsalaatti meloninkuoressa

1 annos

Valmistusaika 30 min.






n. 600 g / ½ melonia Cantaloupe melonia (voi olla muu melonilajike myös)
kourallinen tummia siemenettömiä rypäleitä
1 kiwi
½ banaania
½ päärynää
1 verigreippi mehuineen
1 ruukku sitruunamelissaa
vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
kermavaahtovalmistetta
suklaarouhetta


Huuhtele hedelmät.

Leikkaa melonilta sen verran kantaa pois, että se jää lautaselle pöydälle suoraan (ei ole vinossa). Poista lusikalla melonista siemenet. Ota lusikalla meloninkuoreesta hedelmäliha ulos, mutta jätä kuori sopivan paksuksi. Paloittele vielä melonin hedelmälihaa ja pane se kulhoon.

Kuori hedelmät ja leikkaa niistä samankokoiset palat. (Minulla tuli verigreipistä paljon mehua ja siksi pidin sitä kulhon kohdalla, että kaikki mehu valuisi kulhoon). Leikkaa rypäleet puoliksi. Pane kaikki hedelmäpalat kulhoon.

Hienonna sitruunamelissa, mutta jätä yksi oksi koristelua varten. Lisää hienonnettu sitruunamelissa ja loraus vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa kulhoon sekä kääntele hedelmäsalaattia. Jätä salaatti n. 10 minuutiksi maustumaan.

Lusikoi hedelmäsalaatti mehuineen meloninkuoreen. Vaahdota spraypullosta sen ympärille meloninkuoren reunalle kermavaahtovalmistetta sekä ripottele vaahdon päälle suklaarouhetta. Koristele annos sitruunamelissan oksalla ja nosta täytetty meloninkuori tarjoilualuselle. Tarjoile heti, koska kermavaahtovalmiste sulaa aika nopeasti.

Huom! Hedelmäsalaattiin voi käyttää mielihedelmiä ja sitä voi tarjota myös pienemmässä vesimelonikuoressa kun on vesimelonikausi käynnissä ja niitä on myynnissä. Toki, hedelmäsalaattia voi tarjota myös pienissä jälkiruokakupeissa. Minulla on yhdellä kuvalla 1 kerros kermavaahtoa ja toisella kuvalla 2 kerrosta vaahtoa.

Tarjoiluehdotus: Äitienpäivän aamuksi äidille tai/ja mummolle, jälkiruoaksi. Kevääseen ja kesään hyvin sopiva jälkiruoka.

2 kommenttia:

  1. Kiitokset mahtavasta vinkistä!
    Menen pikkuperheen luo viettämään äitienpäivää ja jotain herkkua aattelin viedä mennessäni.
    Viihtyisää ehtoota koko perheelle!

    VastaaPoista
  2. Hei Tarina! Ole hyvä! Söimme tätä hedelmäsalaattia Vappuviikonloppuna tyttäremme kanssa, olimme kovin innostuneita, se oli vähän toisenlaista syömistä. Mielestäni myös hyvä idea: äidille lisävoimaa hedelmistä! Meillä työpaikalla kaikki äidit dieetillä, hedelmäsalaatti niille äideille napakymppi… Meillä on tämän viikonlopun aikana 2 merkkipäivää ja kiirettä pitää. Teen yhden voileipäkakun, kahta kakkua meidän pikkuperhe ei pysty syömään. Sinullekin hyvin kaunista Äitienpäivää!

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...