sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Fetarullat (vege)

5 rullaa

Valmistusaika 45 min

200 g/ 1 pkt Patros fetajuustoa (mielestäni se ei ole kovin suolaista)
600 g / 1 iso levy Myllyn Paras lehtitaikinaa
70 g / 1 pkt Fragatan kivettömiä Kalamatan oliiveja timjamiin maustettuna
7 palaa auringonkuivattuja tomaatteja
tuoretta tai kuivattua oreganoa
tuoretta tai kuivattua rosmariinia (tai timjamia)
1 kananmuna
vehnäjauhoja

Paloittele fetajuusto, tomaatti ja oliivit. Murskaa morttelissa tuoreet rosmariinilehdet. Hienonna tuore oreganoa jos käytät sitä.

Sulata pakkauksen ohjeen mukaan iso lehtitaikinalevy ja kauli se jauhotetulla työtasolla isommaksi neliskulmaiseksi levyksi (jätä se 2-3 mm paksuiseksi). Leikkaa pizza/piirakkaleikkurilla 10 cm leveä palaa levystä. Asettele fetajuustopalat pitkän taikinapalan yhdelle reunalle ja asettele niiden väliin auringonkuvattuja tomaattipaloja. Ripottele päälle hienonnettua oreganoa (tai kuivattua oreganoa). Sivele vatkatulla munalla taikinan reunat. Pyörittele pitkä taikinapala rullaan ja liimaa munalla reunat kiinni. Tee 2-3 kiertoa pitkään rullaan (pitää yhtä rullan päätyä kiinni). Sitten pyörittele vielä kerran pitkä rulla pyöreään rullaan ja laita rullan pääty fetarullan alle (sivele vähän munalla reunaa, että se jäisi paremmin kiinni). Leikkaa pizza/piirakkaleikkurilla rullan päälle pieniä viiltoja. Sivele fetarullaa munalla ja nosta se leivinpaperin päälle uunipellille.

Tee uusi fetarulla samalla tavalla.

Minä sain yhdestä isosta taikinalevystä 4 isoa fetarulla (kahden sisälle panin fetaa-tomaatteja-oreganoa ja toisen kahden sisälle fetaa-oliiveja-rosmariinia) ja 1 pienen rullan (jäi n. 6 cm leveä pitkä pala, panin sen päälle fetapaloja ja kaikki jämät sekä pyörittelin sen yhdeksi isoksi rullaksi).

Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 25-30 minuuttia kunnes fetarullat ovat pinnalta kauniita kullanvärisiä.

Huom! Voi pakastaa.

Tarjoiluehdotus: Välipala, raikkaan vihreän salaatin kanssa työevääksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...