keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Kilohailitikkuvoileivät (uusi eestiläinen keittiö)

11 kpl

Valmistusaika n. 20 min + tomaatti-sipulisalsan maustuminen 30 minuuttia - 1 vuorokausi







100 g / 1 pieni peltirasia Viru Rand maustekilohaileja (minulla oli rasiassa 11 kilohailia)

2 kovaksi keitettyä kananmunaa (tähän sopivat pienemmät kananmunat)
6 pientä kirsikkatomaattia
3 viipaletta Fazer Eestin Tummaa leipää (Must leib)
rouhittua mustaa pippuria
pieniä tillinoksia

Tomaatti-sipulisalsa:
iso nippu tilliä
½ pienestä salottisipulista
4 kirsikkatomaattia
pieni ripaus suolaa
pieni ripaus sokeria
sitruunanmehua
rouhittua mustaa pippuria
2/3 dl oliiviöljyä

11 kpl voileipätikkuja

Ensiksi tee tomaatti-sipulisalsa. Hienonna tilli ja nosta se mortteliin. Lisää mortteliin oliiviöljy ja sekoittaa tilliä ja öljyä kunnolla keskenään. Leikkaa kirsikkatomaateista ja salottisipulista hyvin pienet kuutiot sekä nosta ne mortteliin. Lisää mausteet, sekoittaa kaikki aineita keskenään sekä jätä ne ainakin 30 minuutiksi maustumaan.

Poista kilohaileilta päät, sisälmykset ja selkäruodot. Saat kilohailifileet.

Leikkaa leipäviipaleilta reunat pois sekä leikkaa ne 4 osaan (jäävät pienet leipäruudut).

Huuhtele pienet kirsikkatomaatit sekä leikkaa ne puoliksi.

Tee tikkuvoileivät. Nosta teelusikalla morttelista salsaa leipäruudun päälle (älä ota öljyä) ja levitä se leivälle. Aseta yksi kananmunan viipale salsan päälle. Tee kilohailista pieni rulla ja aseta se munaviipaleen päälle saumapuoli alaspäin. Pistä voileipätikku tomaattipuolikasta läpi ja sen jälkeen pistä se pienestä voileivästä läpi niin, että kirsikka jää tikkuvoileivän päälle. Nosta kilohailitikkuvoileipä alustalle. Tee näin kaikki tikkuvoileivät.

Rouhi kilohailitikkuvoileipien päälle mustaa pippuria ja lopuksi koristele voileivät pienillä tillioksilla.

Tarjoile heti.

Huom! Salsa oli vielä parempi ja maukkaampi seuraavana päivänä. Kaikki maut olivat tasoittuneet. Kilohailifileen voit korvata sillipalalla.

Tarjoiluehdotus: Alkupalaksi, cocktailpalaksi, juhlapöydälle, illanistujaisiin, Eesti-teemailtaan.

4 kommenttia:

  1. Turuilla ja toreilla on ihana käveleksiä ja katsella elämän menoa.
    Herkkua olet saanut tehtyä jos jonkinmoista sitten viime vierailuni.
    Aurinkoista päivää!

    VastaaPoista
  2. Hei Tarina! Kiitos. Toritunnelma on mukava. Kauniista kevätviikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
  3. Näistä leivistä nousee vesi kielelle, mmm! Varmaan ihania.

    VastaaPoista
  4. Hei Omenaminttu! Kiitos, olivat kyllä ihania pieniä suolaisia suupaloja.

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...