tiistai 30. marraskuuta 2010
Cocktailpalat Sinivalkoinen makuhetki
18 kpl
Valmistusaika 2 tunti + 2 vuorokautta
Graavilohi:
noin 300 g lohifileetä (voi olla myös kirjolohifileetä)
2 tillin oksaa
merisuolaa
rosé-, viher- ja valkopippurirouhetta
Murotaikina:
2 dl vehnäjauhoja
3 piparkakkua
1 kananmuna
125 g voita
1 tl leivinjauhetta
Tahna:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
noin 100 g sinihomejuustoa
sitruunaa
tilliä
Poista lohifileestä isot ruodot. Ripottele lohifileen pinnalle merisuolaa, pippurisekoitusta ja lopuksi hienonnettua tilliä. Kääri filee folioon ja nosta jääkaappiin kahdeksi vuorokaudeksi
Nypi huoneenlämpöinen voi ja muna keskenään kulhossa sormien välissä. Sekoita jauhot keskenään toisessa kulhossa. Murskaa piparkakut morttelissa. Lisää jauhot ja piparkakkumurska voin ja munan joukkoon. Valmista siitä taikina ja pane se jääkaappiin maustumaan 1 tunniksi.
Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kauli pehmeä taikina noin 4 mm paksuiseksi levyksi ja leikkaa pizza/piirakkaleikkurilla siitä noin 4x4 cm ruudut. Nosta lastan avulla taikinaruudut pelille leivinpaperin päälle. Nosta pelti uuniin keskitasolle ja paista keksejä noin 10-12 minuuttia. Anna kekseillä jäähtyä.
Murenna sinihomejuusto kulhoon, lisää tuorejuusto sekä sekoita juustot keskenään tahnaksi. Lusikoi tahna pursotinpussiin ja pursota tahna keksien päälle.
Leikkaa sitruunasta ohuet viipaleet ja leikkaa viipaleet 8 sektoriin. Leikkaa myös graavilohesta ohuet pienet viipaleet ja tee niistä pienet rullat. Aseta rullat keksien päälle tahnalle. Koristele graavilohirulla sitruunapalalla ja pienellä tillin oksalla. Aseta cocktailpalat tarjoilualustalle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti