14.11. oli Isänpäivä, ensi vuonna tulee Isänpäivä, joka vuosi on onneksi Isänpäivä!!! Onnea isät ja isoisät!
4 annosta
Valmistusaika noin 30 minuuttia + marinoitumisen aika 1 tunti tai 1 vuorokausi
2 pkt / noin 400 g aamiaispekonia
4 punasipulia
noin 0,5 dl oliiviöljyä
noin 0,5 dl soijakastiketta
kokonaisia rosépippureita
kokonaisia valkopippureita
kokonaisia viherpippureita
kokonaisia mustapippureita
1 tl sokeria
persiljaa
paahtoleipää, vuokaleipää
Valmista ensiksi soijamarinoidut sipulit. Pane oliiviöljy, soijakastike, sokeri ja morttelissa rouhittu pippurisekoitus (kaikki pippurit) kannelliseen kulhoon. Ravista kaikkia aineita kulhossa.
Kuori sipulit ja leikkaa niistä ohuet viipaleet. Pane ne kulhoon ja kääntele lusikalla niitä marinadissa sekä pane ne jääkaappiin marinoitumaan. Käy välillä kääntelemässä.
Paista pekoniviipaleet kuumalla pannulla molemmin puolin. Nosta ne talouspaperiarkille, missä ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.
Kypsennä toisella pannulla hieman sipuleita sen verran, että ne pehmenevät. Ota pannu levyltä pois ja lisää persiljanoksat. Kääntele seosta pannulla.
Tarjoile pekonia ja sipulirenkaita lämpimän vihannes-sinihomejuustovuoan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti