tiistai 2. marraskuuta 2010
Boysenmarja-leipävanukas
6 annosta
Valmistusaika 40 minuuttia
6 pitkon viipaletta
noin 200 g pakasteboysenmarjoja
3 dl kuohukermaa tai täysmaitoa
1 kananmuna
voita
juoksevaa hunajaa
3 tl kanelijauhetta
3 tl sokeria
6 kpl tähtianiksia
Anna pitkon viipaleilla kuivua yön yli.
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele annosvuoat.
Leikkaa pitkoviipaleista noin 1x1 cm kokoiset kuutiot. Lado kerros pitkokuutioita annosvuon pohjalle. Lado kuutioiden päälle pakasteboysenmarjat, noin 5-8 marjaa per 1 vuoka. Valuta marjojen päälle hunajaa. Lado marjojen päälle toinen kerros pitkokuutioita ja paina niitä hieman, että ne mahtuvat vuokaan (kuutiot ovat annosvuoan reunan saakka).
Vatkaa kulhossa kananmuna, kaada kerma sen joukkoon ja vatkaa taas hyvin. Jaa munakerma kaikkiin vuokiin.
Nosta annosvuot pelille leivinpaperin päälle. Kypsennä uunin alatasolla noin 20 minuuttia.
Valmista kanelisokeri sekoittamalla pienessä kupissa kaneli ja sokeri keskenään.
Kun uunista tulee tuoksuja ja boysenmarjamehut ovat nousseet vuoan reunan saakka, nosta vuoat uunista ulos ja ripottele jokaisen annosvuoan pinnalle 1 tl kanelisokeria.
Nosta vuoat takaisin uunin ylätasolle ja anna kypsyä muutaman minuutin kunnes pinta on tasaisesti rapea ja ruskea. Varo pinnan palamista!
Koristele tähtianiksilla. Tarjoile heti. Vanukasta voi syödä vaniljajäätelön ja vaniljakastikkeen kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tiesitkö, että Leipätiedotuksella on meneillään reseptikilpailu leivän käytöstä ruoanlaitossa? Jos vaihtaisit pullan leipään, niin tällä ohjeella voisit osallistua. Ohjeesi on kiva! Mitäs tuumaat?
VastaaPoistaHei, ohjeessa onkin alun perin käytetty vaaleta leipää, siinä on isommat kuutiot, hilloa ja se on valmistettu isossa vuoassa. Päätin tehdä tämän kerran ns. juhlaversion siitä ja käytin pullaa, boysenmarjoja ja annosvuokia. Hyvä idea osallistua kilpailuun. Kiitos vinkistä!
VastaaPoista