tiistai 23. marraskuuta 2010

Sitrusmarinoitu uunilohi aprikooseilla / Viikonlopun vieraat 2/3



7 isoa palaa
Valmistusaika 1 tunti + marinoitumisen aika 3 tuntia

Panin lohen marinoitumaan suoraan peltivuokaan ja nostin sen jääkaappiin, missä se odotti uuniin laittamista 3 tuntia. Uunissa kypsymisen aika oli noin 50 minuuttia.

1700 g lohifileetä
1 appelsiinin tuorepuristettua mehua
1 sitruunan tuorepuristettua mehua
iso nippu sitruunamelissaa
merisuolaa
ripaus sokeria
rouhittua valkopippuria
rouhittua viherpippuria
rouhittua rosépippuria
0,5 pkt / 125 g kuivattuja aprikooseja

3-4 dl kuohukermaa tai ruokakermaa

Huuhtele lohifilee kylmän veden alla. Poista suomut ja isot ruodot. Leikkaa fileestä palat ja aseta ne vuokaan.

Valmista marinadi. Purista appelsiinista ja sitruunasta mehu ulos. Lisää mehuun suola ja sokeri sekä hienonnettu sitruunamelissa. Sekoita aineet keskenään ja valuta marinadi vuokaan lohipalojen päälle. Pane vuoan päälle tuorekelmu ja nosta vuoka jääkaappiin marinoitumaan 3 tunniksi.

Pane kuivatut aprikoosit kulhoon veteen, missä ne pehmenevät.

Pane uuni lämpenemään 220 asteeseen.

Ota vuoka jääkaapista ulos ja aseta aprikoosit lohipalojen päälle. Ripottele rouhittua pippuria ja hieman merisuolaa lohipalojen pinnalle. Lopuksi kaada kerma lohen päälle.
Kypsennä uunin keskiritilätasolla noin 50 minuuttia, kunnes pinnalle on tullut kullanruskeaa väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...