torstai 11. marraskuuta 2010

Pähkinäkeksit





30-35 kpl
Valmistusaika 50 minuuttia + 1 tunti taikina jääkaapissa

4 dl vehnäjauhoja
175 g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

noin 50-70 g kuorittuja maapähkinäpaloja, kanelia ja sokeria koristeeksi

Vaivaa vehnäjauhot paloksi leikatun voin, sokerin, suolan, vaniljasokerin ja leivinjauheen kanssa. Pane taikina noin 1 tunniksi jääkaappiin.

Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kauli taikinasta noin 4-5 mm paksuinen levy, leikkaa ja poista siitä reunat niin, että taikinasta jää yksi iso taikinaneliö. Leikkaa pizza/piirakkaleikkurilla taikinaneliöstä erikokoiset pienemmät neliöt. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä lopuksi pähkinäpaloja. Paina hieman pähkinäpaloja taikinaan kiinni. Nosta lastan avulla pienet taikinaneliöt pellille leivinpaperin päälle.

Paista uuniin keskiritilätasolle noin 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...