sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Juhlavat minileivät saaristolaistyylissä – Pidulikud minileivad saarestikustiilis


Postauksen sponsori on Philadelphia ja reseptillä osallistun Philadelphian reseptikilpailuun. Yhteistyössä Philadelphia ja viestintätoimisto Deski.

Kilpailussa ruokabloggaajalla pitää valmistaa Philadelphian ruohosipuli tai valkosipuli&yrtit – tuorejuustoa käyttäen helppo juhlatarjottava.

Kuvan tuorejuustot on saatu Philadelphialta - Pildil olevad toorjuustud on saadud Philadelphialt.


Minä valmistin Philadelphian ruohosipulituorejuustosta juhlavat minileivät saaristolaistyylissä. Teresa Välimäki yhdessä Philadelphian kanssa valitsee parhaat reseptit. Finalistit pääsevät Teresan virtuaaliselle mestarikurssille ja kaikki kilpailussa osallistuneet ruokabloggaajat pääsevät kesäkuussa Teresan ja Philadelphian järjestämiin puutarhajuhlaan.


14 minileipää
Valmistus noin 30 minuuttia

2x200 g Philadelphian ruohosipulituorejuustoa 11%
400 g pestyjä ja samankokoisia varhaisperunoita

Kastike perunoille:
pieni loraus valkoviinietikkaa
1 ½ tl mietoa ja karkeaa sinappia
2 rkl vettä
nippu hienonnettua ruohosipulia
nippu hienonnettua tilliä
½ punasipulia pieninä kuutioina
loraus oliiviöljyä
morttelissa murskattua merisuolaa

14 viipaletta saaristolaislimppua

150 g pieniä kylmäsavukirjolohifileepaloja
hienonnettua ruohosipulia koristelua varten
14 pientä ja ohutta sitruunan palaa

Keitä pestyt varhaisperunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, kaada vesi pois ja anna hetken jäähtyä. Leikkaa kuumat perunat samankokoisiksi pieniksi paloiksi ja laita ne isoon kulhoon.

Perunoiden kypsymisen aikana, valmista kastike perunoille. Sekoita kastikkeen aineet pienessä kulhossa keskenään ja kaada se isoon kulhoon perunoiden päälle. Sekoita aineet keskenään niin, että kastike imeytyy tasaisesti perunoihin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Perunoilla pitää olla napakka maku. Anna hetken maustua.


Leikkaa saaristolaislimpusta 14 noin 8 mm paksuista viipaletta. Aseta viipaleet ison tarjottimen päälle. Laita tuorejuusto pursotinpussiin, millä on suutinosa, sulje pussi tiiviisti ja pursota kaksi tuorejuuston viivaa jokaisen leivän päälle.

Nosta lusikalla perunasalaattia jokaisen leivän keskiviivalle tuorejuuston viivojen väliin (noin 4-5 perunapalaa per 1 leipä). Aseta yksi kylmäsavukirjolohifileepala jokaisen leivän perunasalaatin päälle. Lopuksi koristele leivät pienillä sitruunan paloilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Nosta minileivät tarjoilualustoille ja tarjoile heti.

***

Postituse sponsor on Philadelphia ja osalen retseptiga Philadelphia-vôistlusel. Koostöös Philadelphia ja pr-büroo Deski.



Vôistlusel peab toidublogija valmistama lihtsa piduliku kerge söödava, kasutades retseptis Philadelphia murulaugu vôi küüslaugu&ürdid- toorjuustu. Mina valmistasin Philadelphia murulaugutoorjuustust pidulikud minileivad saarestikustiilis. Teresa Välimäki koos Philadelphiaga valivad välja paremad retseptid. Finalistid pääsevad Teresa virtuaalsele meistrikursusele ja kôik vôistluses osalenud toidublogijad pääsevad juunikuus Teresa ja Philadelphia aiapeole.

14 minileiba
Valmistus umbes 30 minutit

2x200 g Philadelpia murulaugutoorjuustu 11%
400 g pestud ja samasuuruseid uusi kartuleid

Kaste kartulitele:
väike lonks valget veiniäädikat
1 ½ tl mahedat ja karget sinepit
2 sl vett
kimp hakitud murulauku
kimp hakitud tilli
½ punast sibulat väiksete kuubikutena
lonks oliiviôli
uhmris purustatud meresoola

14 viilu musta saarestikuleiba

150 g väikseid viile/tükke külmsuitsuforellifileed
hakitud murulauku kaunistamise jaoks
14 väikest ja ôhukest sidruni tükki


Keeda pestud uued kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeteks, kalla vesi ära ja anna veidi jahtuda. Lôika kuumad kartulid samasuurusteks väiksemateks tükkideks ja pane need kaussi.

Kartulite keemise ajal, valmista kartulite kaste. Sega väikses kausis kôik kastme koostisosad omavahel läbi ja kalla kaste kartulite peale. Sega ained omavahel hästi läbi, et kaste imbub ühtlaselt kartulitesse. Kontrolli maitse ja lisa vajaduse korral maitseaineid. Kartulitel peab olema veidi terav kreftine maitse. Anna môned hetked maitsestuda.

Lôika saarestikuleivapätsist 14 umbes 8 mm paksust viilu. Aseta viilud suurele kandikule. Pane toorjuust tordipritsi kotti, millel on otsik, keera kott tihedalt kinni ja tee iga leivaviilu peale kaks toorjuusturivi.

Tôsta lusikaga kartulisalatit iga leiva toorjuusturivide vahele (umbes 4-5 kartulitükki per 1 leib). Aseta üks külmsuitsuforelliviil iga leiva kartulisalati peale. Lôpuks kaunista leivad sidrunitükkidega ja hakitud murulauguga.

Tôsta minileivad serveerimiskandikutele ja serveeri kohe.

5 kommenttia:

  1. Kui saaks ometi sellel lehel need pildid suuremaks ja reklaami väiksemaks. Tasub vaadata teisi eestlastest tegijaid. Muidu on nii, et tule siia lehele, pildid tillud, tekst, mis tõlkes kannatab seal vahel. Võiks voolida, lühendada, kujundada. Hoolimata sellest, et pidevalt kuskil võistlusel või sponsorsuses kaasa lüüakse.

    VastaaPoista
  2. Tere!

    Olen maininud Tausta-tekstis, et piltidel klikkides muutuvad need suuremateks. Pildid on sellepärast väiksed, et lehekülje laadimine
    kestaks vähem aega.

    Reklaamidest: Olen Soomes asuv inimene ja Soome ASML soovitustel on hakatud soome blogide reklaami reguleerima ja hea tava kohaselt
    on soovitav, et bloggaaja mainib kohe teksti alguses ära, kui tekst sisaldab toodenäidist vôi see on sponsoreeritud.

    http://www.asml.fi/wp-content/uploads/Blogimainonnan_ohjeistusluonnos.pdf

    Tekstidest: olen lugenud erinevaid blogisid, retsepte ja kokaraamatuid. Olen tähele pannud, kui palju blogides on slangi, tühja sônavahtu jne. Olen ikkagi juba 4 aastat kirjutanud tekste ja see on suur töö. Ise olen just tekstide osas muutunud paendlikuks, sest saan aru küll, kui suur töö blogipidajale on tekstide kirjutamine. Ka kokaraamatute tase on väga erinev. Kord vaatasin ühe Uus-Meremaa kodukondiitrite saadet,
    kus vôistlejatele anti ette erineva tasemega retseptide tekste just sellepärast, et toiduvalmistajal peab olema kôigele lisaks oskust lugeda erinevaid tekste

    Ma môtlen väga täpselt, mida ma kirjutan ja miks ma nii kirjutan. Mida ma tahan sellega öelda? Alati vôib ajada juuksekarva lôhki ja vaielda selle üle, kuhu koma panna.

    Kontrollin oma eestikeelseid sônu Eesti-Googlest ja olen tähele pannud, et seal ei ole alati eriti professionaalseid tekste, aga ma ei nurise.

    Soomes on paljudel blogipidajatel väga aktiivne koostöö pr-büroodega, sest pr-bürood on vôtnud parimad blogid enda katuse alla vôi teevad nendega tihedat koostööd. On ka erinevaid blogirühmitusi, kus blogipidajatele pakutakse kampaaniates osalemise vôimalusi. Soome parimad blogid on juba professionaalid vôi pool-professionaalid. Kôik need vôistlused ja kampaaniad, mida Soomes korraldatakse, on väga hästi organiseeritud. Sageli on üks Soome tippkokk hindamas retsepte. Minule need ettevôtmised meeldivad, sest need annavad eelkôige minule väga palju. Ega ma muidu nendes ei osaleks.

    See koostöö on pakkunud minule väga palju huvitavaid vôimalusi ja olen tutvunud väga heade toodetega. Mina austan tootjaid ja tooteid sellega, et toon nad esile. Selle taga on inimeste suur töö ja veidi minu tööd ka.

    Maailmas on väga palju blogisid ja ônneks kôigil on vôimalus lugeda endale sobivat blogi ja mina pean oma blogi oma parimate oskustega. Alati on arendamisruumi ja pürgin selle poole, nii et suur tänu tagasisideme eest! Üritan viimistelda tekste veelgi rohkem.

    VastaaPoista
  3. Varhaisperunat ovat kesän parhaita raaka-aineita ja olet tosiaan oikeassa siinä, että niissä on oltava napakka maku. Kauniit ja ruokaisat leivät!

    Terkuin,
    Teresa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Teresa! Minkälainen yllätys ja kunnia saada sinulta palautetta reseptilleni! Suuret ja lämpimät kiitokset sinulle! Itsekin olen tyytyväinen tulokseen, vaikka se idea syntyi silmänräpäyksessä ja saman tien vielä illalla päätin valmistaa niitä voileipiä. Kaunista kesää Sinulle!

      Poista
  4. Ihanaa ja maistuvaa kesää myös sinulle! =)

    Teresa

    VastaaPoista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...