tiistai 13. toukokuuta 2014

Suomen ja Eestin hienot sijoitukset Bocuse d'Or 2014 – osakilpailussa Tukholmassa - Soome ja Eesti suurepärased kohad Bocuse d'Or 2014 - eelvoorus Stockholmis


7. ja 8.toukokuuta järjestettiin Tukholmassa Bocuse d'Or- Eurooppaan osakilpailu, missä Suomea edustanut Matti Jämsén (keittiöpäällikkö, ravintola G.W. Sundmans, Helsinki) lunasti jatkopaikan Lyoniin sijalla viisi ja Eestiä edustanut Dmitri Haljukov (keittiöpäällikkö, ravintola Cru, Tallinna) lunasti jatkopaikan Lyoniin sijalla kahdeksan. Lisäksi palkittiin Jämsén parhaasta lihavadista erikoispalkinnolla.

Matti Jämsénin valmentajana toimii Eero Vottonen ja assistenttina kotkalainen nuori kokki Antti Lukkari. Dmitri Haljukovin valmentajina ovat Emmanuel Wille ja Jonas Lundgren ja assistenttina nuori kokki Dmitri Fjodorov ravintolasta Ribe, Tallinna.

Tukholman osakilpailu oli Pohjoismaista juhlaa. Kultamitalin voitti Ruotsi, hopean Tanska ja pronssin Norja. Bocuse d'Or finaali järjestetään Ranskassa Lyonissa tammikuussa 2015.

Hienoa, että Suomen lahden molemmalla puolella löytyy niin korkeatasoista gastronomiaa! Meidän pitää olla ylpeitä siitä!

Lue tarkemmin kisasta Bocuse d'Or Suomi.
Lue tarkemmin kisasta Bocuse d'Or Eesti (englanninkieliset sivut).

***

7. ja 8. mail korraldati Stockhomis Bocuse d'Or - Euroopa eelvoor, kus Soomet esindanud Matti Jämsén (peakokk, restoran G.W.Sundmans, Helsingi) tuli 5.kohale ja Eestit esindanud Dmitri Haljukov (peakokk, restoran Cru, Tallinn) tuli 8.kohale ja môlemad lunastasid kohad finaalis, mis toimub järgmise aasta jaanuaris Lyonis. Lisaks autasustati Soomet parema lihavaagna eest eriauhinnaga.

Matti Jämséni treenerina töötab Eero Vottonen ja assistendina Kotkast pärit noor kokk Antti Lukkari. Dmitri Haljukovi treenerid on Emmanuel Wille ja Jonas Lundgren ning assistent on noor kokk Dmitri Fjodorov restoranist Ribe, Tallinn.

Stockholmi eelvoor oli Pôhjamaade pidu. Kuldmedali vôitis Rootsi, hôbemedali Taani ja pronksi Norra. Bocuse d'Or finaalvôistlus peetakse Prantusmaal Lyonis jaanuaris 2015.

Suurepärane, et môlemal pool Soome lahte leidub nii kôrgetasemelist gastronoomiat! Me peame olema uhked selle üle!

Loe täpsemalt vôistlusest Bocuse d'Or Eesti.
Loe täpsemalt vôistlusest Bocuse d'Or Soome (inglisekeelsed leheküljed).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...