torstai 27. maaliskuuta 2014

Tomaattinen turska-perunamuhennos - Tomatine tursa-kartulipada


6 annosta
Valmistus 45 minuuttia

600 g turskafileitä
1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulin kynttä
4 keskikokoisia perunoita
2 porkkanaa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2x500 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl sokeria
oliiviöljyä
2 kpl / 2x28 g kalafondia
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 tl kapsriksia suolaliemessä
2 laakerinlehteä
nippu tuoretta oreganoa
nippu tuoretta timjamia
jauhettua chilipippuria
jauhettua mustapippuria

murennettua sinihomejuustoa
hienonnettua oreganoa

Kuori perunat, porkkanat, sipuli ja valkosipulin kynnet. Huuhtele ne vedessä ja leikkaa perunoista ja porkkanoista palat. Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipulin kynnet.

Laita paksupohjainen kattila hellan levylle keskilämmölle, kaada kattilaan loraus öljyä ja silloin kun se on kuuma, lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana sekä kypsennä aineita muutaman hetken. Lisää valkoviini ja anna sillä nousta kiehumaan. Alkoholi haihtuu pois. Lisää kalafondi ja sekoita joukkoon. Hauduta muhennoksen pohjaa muutaman minuutin. Lisää kattilaan tomaattimurska ja tomaattipasta, perunat, kaprikset, sokeri, laakerinlehdet, chilipippuri ja jauhettu mustapippuri. Hienonna yrtit sekä lisää myös ne joukkoon. Sekoita aineet kattilassa keskenään ja anna hautua keskilämmöllä kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Leikkaa turskafileet paloiksi ja lisää kattilaan sekä sekoita muhennoksen joukkoon. Anna kypsyä vielä muutaman hetken kunnes kala on kypsä (se on muuttunut valkoiseksi). Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile murennetun sinihomejuuston kera. Koristele annos hienonnetulla oreganolla.

***


6 portsjonit
Valmistus 45 minutit

600 g tursafileed
1 keskmise suurusega sibul
2küüslaugu küünt
4 keskmise suurusega kartulit
2 porgandit
1 keskmise suurusega suvekôrvits
2x500 g purustatud konservtomateid
2 sl tomatipastat
1 tl suhkrut
oliiviôli
2 kpl / 2x28 g kalafondi
1 dl kuiva valget veini
2 tl soolavees kappareid
2 loorberilehte
kimp värsket punet
kimp värsket tüümiani
jahvatatud chilit
jahvatatud musta pipart

murendatud sinihallitusjuustu
hakitud punet

Koori kartulid, porgandid, sibul ja küüslaugu küüned. Loputa need vee all ja lôika kartulid ja porgandid väikesteks tükkideks. Lôika sibulast kuubikud ja haki küüslauk.

Pane paksupôhjaline kastrul pliidile keskmisele temperatuurile, kalla kastrulisse ôli ja selle järel kui ôli on muutunud kuumaks, lisa sibul, küüslauk ja porgand ning küpseta aineid môned hetked. Lisa valge vein ja anna sellel tôusta keema, nii et alkohol haihtub ära. Lisa kalafond ja sega hulka. Hauta padatoidu pôhja môned minutid. Lisa kastrulisse purustatud tomatid, kartulid, kapparid, suhkur, loorberilehed ja piprad. Haki ürdid ja lisa ka need. Sega ained omavahel läbi ja anna haududa keskmisel temperatuuril kuni köögiviljad on pehmed. Lôika tursafileed tükkideks, lisa kastrulisse ja sega köögiviljade hulka. Anna kalal haududa nii kaua kuni se on küps (muutunud valgeks). Kontrolli maitse ja lisa vajaduse korral maitseaineid. Serveeri murendatud sinihallitusjuustuga ja kaunista hakitud punega.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Se oli ihana. Sinihomejuusto oli muhennoksen päällä kuin piste "I"-kirjaimen päällä.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...