lauantai 2. maaliskuuta 2013

Kirjolohifilee foliossa – Vikerforellifilee fooliumis



Tervetuloa minun blogin lukijaksi, Niina!

3-4 annosta
Valmistus 35 minuuttia

700 g kirjolohifileetä puhdistettuna
1 keltasipuli viipaleina
½ sitruunan viipaleita
nippu tillin oksia
nippu ruohosipulia
rouhittua mustapippuria
suolaa
voita

Aseta kirjolohifilee syvään uunipeltiin folion päälle. Aseta fileen päälle sipulin ja sitruunan viipaleet. Rouhi pinnalle pippuria ja suolaa myllystä. Aseta tillin ja ruohosipulin oksat pinnalle sekä lopuksi vielä voipalat.

Kääri folio kiinni ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia kunnes lohi on kypsä. Nosta yritit pois.

Tarjoile keitettyjen perunoiden ja kylmän kermaviilin-raejuuston kastikkeen kera (200 g kermaviiliä, 200 g raejuustoa, 3 viipaletta voileipäkurkkua kuutioina, ½ sipuli kuutioina, hienonnettua tilliä ja ruohosipulia, suolaa, pippuria, sitruunan mehua).

***

Tere tulemast minu blogi lugejaks, Niina!

3-4 portsjonit
Valmistus 35 minutit

700 h vikerforelli fileed puhastatuna
1 mugulsibul ôhukeste lôikudena
½ sidrunit ôhukeste lôikudena
kimp tilli oksi
kimp murulauku
jahvatatud musta pipart
soola
vôid

Pane vikerforellifilee sügavale ahjuplaadile fooliumi peale. Pane filee peale sibula- ja sidrunilôigud. Jahvata veskist pinnale pipart ja soola. Pane tillioksad ja murulauk filee peale ning lôpuks väiksed vôitükid.

Kääri foolium kinni ja küpseta ahju keskmisel kôrgusel 200 kraadis 25-30 minuitit kuni vikerforell on valmis. Tôsta ürdid pinnalt ära.

Serveeri keedetud kartulite ja külma hapukoore-raejuustukastmega ( 200 g hapukoort, 200 g raejuustu, 2 viilu vôilevakurki kuubikutena, ½ sibul kuubikutena, hakitud tilli ja murulauku, sidruni mahla, pipart ja soola).

6 kommenttia:

  1. Herkullista lohta, njams!
    Iloista päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä. Luen tällä hetkellä Gordon Ramsay'n kirjaa Kokkauksen taito. Siellä oli, että kalan kypsentämisen tavoitteena on kypsentää kala vaiheeseen, jossa se voidaan helposti jakaa "hiutaleiksi". Tämä kirjolohi onnistui juuri sillä tavalla ja oli vielä mehukas.

      Poista
  2. kivalta kuulostaa. itse boikotoin periaatteesta gordon ramsayta hänen törkeiden kommenttiensä jälkeen suomalaisesta ruoasta mutta haastattelevassa toimittajassakin vikaa, olis sen maistattelemisen voinut tehdä toisellakin tavalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kala ei ole tehty Ramsayn mukaan vaan ihan omasta päästä, vaikka monet mm. brittikokit vähän samalla tavalla valmistavat kalaa. Minä luulen, että Ramsay ei kritisoinut suomalaista ruokaa, vaan siellä oli jotain muuta, mistä meille ei puhuta. Jos hänelle tarjottiin kaupasta ostettuja karjalanpiirakoita, kuivia ja kädessä murenevia, silloin ihmettilesin itsekin asiaa. Luin myös hänen pubiruokien kirjaa, siellä on brittiläisiä pubiruokia, hyvin yksinkertaisia. Ramsay'lle on tärkeä mm. valmistuksen laatu.

      Poista
  3. Mukava tapa kypsentää kala...harvemmin tulee fileenä foliossa laitettuakaan. Ruoka ihan minun makuuni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mimmi M! Kiva kun jätit kommentin. Olen yrittänyt sinun uudessa blogipohjassa jättää kommenttia sinulle, mutta se ei onnistunut. Missä vika?

      Kala tuli niin mehukas ja hyvä, mikä on myös minun makuuni.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...