keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Lempeä pasta pinaatilla ja munalla, Ruandan naiset – Mahe pasta spinati ja munaga, Ruanda naised



Epäilin kauan, laitanko tämän ohjeen Lempeä pasta pinaatilla ja munalla blogiin vai ei?! Kun söin sitä pastaa, olin innostunut siitä, koska pastalla oli niin lempeä pinaatin ja munan maku. Sitten tuli epäilyksiä, että se on liian yksinkertainen, jotain pitää lisätä… Yksi raaka-aine, mikä ehdottomasti tähän sopii, on sardiini oliiviöljyssä. Suunnittelin jo monia muutoksia reseptiin, mutta sitten taas palasin alkuun, koska mielestäni tämä ohje on kuitenkin niin koruttomasti puhdasmakuinen, tässä maistuvat lempeä pinaatti ja kananmuna, suola ja pippuri antavat selkärankan niille. Eli te voitte lopuksi päättää lopputuloksesta. Pääsiäisen alla ja kevätauringossa maistuu Lempeä pasta pinaatilla ja munalla niin suloiselta.

2-3 annosta
Valmistus 20 minuuttia

noin 250 g Rigate pastaa
70 g / 2 isoa kourallista pinaattilehtiä
2-3 isoa sisältä veteliä keitettyjä kananmunia
suolaa
rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä
parmesaanijuustoa

halutessasi sardiineja oliiviöljyssä

Ensiksi keitä kananmunat. Laita 2-3 kananmunaa pieneen kasariin kylmä veteen ja lisää veteen vähän suolaa. Laita kasari levylle, anna nousta kiehumaan ja anna kiehua 10 minuuttia. Kaada kuuma vesi pois sekä anna hanasta valua kylmää vettä munien päälle kasariin.

Kypsennä hetken ajan pinaatteja kuumalla pannulla öljyssä vaan sen verran, että pinaatit kutistuvat pannulla ja säilyttävät kauniin vihreän värin. Kääntele pinaattilehti kypsennyksen aikana, lisää suolaa ja mustapippuria.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi pois ja sekoita isossa pastakattilassa pasta, pinaatti ja kanamunat keskenään (kananmunat kaavi lusikalla kuoreesta ja hienonna vähän kananmunan valkuaisia). Vetelästä kananmunan keltuaisesta tulee kastike pastan kanssa. Tarvittaessa voit pastan joukkoon lisätä sardiinipaloja. Nosta pastaa lautaselle, valuta pinnalle oliiviöljyä, jauhaa pinnalle suolaa ja pippuria sekä raasta parmesaanijuustoa. Tarjoile heti.

***

Kahtlesin kaua, kas panen resepti Mahe pasta spinatiga ja munaga blogisse vôi ei pane?! Kui sôin pastat, siis olin nii vôlutud sellest, sest pastal oli nii pehme spinati ja muna maitse. Siis tuli kahtlusi, et see on liiga lihtne retsept, midagi peab lisama… Üks tooraine, mis siia kindlasti sobib, on sardiinid oliiviôlis. Planeerisin juba mitmeid muutusi resepti, aga lôpuks pöördusin algusesse tagasi, sest minu meelest on retsept ikkagi nii kaunistamatult puhtamaitseline, selles on mahe spinati ja kanamuna maitse, millele sool ja pipar annavad selgroo. Lühidalt öeldes, teie otsustate lôpptulemuse üle. Munadepühade ootel ja kevadpäikeses maitseb Mahe pasta spinati ja kanamunaga nii armsalt.

2-3 portsjonit
Valmistus 20 minutit

umbes 250 g Rigate pastat
70 g / 2 suurt peotäit spinatilehti
2-3 suurt seest vedelat kanamuna
soola
jahvatatud musta pipart
oliiviôli
parmesanijuustu

soovi korral sardiine oliiviôlis

Kôigepealt keeda kanamunad. Pane 2-3 kanamuna väiksesse keedupotti külma vee sisse ja kalla külm vesi peale. Tôsta pott pliidile, anna veel tôusta keema /mulisema ja anna vaikselt keeda 10 minutit. Kalla kuum vesi ära ja lisa kraanist otse potti külm vesi munade peale.

Küpseta /hauta spinatit môned hetked kuumal pannil oliivôlis kuni spinatilehed on vedanud kokku, aga säilitanud oma ilusa rohelise värvi. Sega spinatit küpsetamise ajal, lisa soola ja jahvatatud musta pipart.

Keeda pasta pakendi juhendi järgi. Kurna vesi pealt ära ja sega suures pastakeetmise potis pasta, spinat ja kanamunad omavahel läbi (kanamunad kraabi koore seest lusikaga välja ja haki veidi munavalget). Vedelast munakollasest tuleb pasta kaste. Soovi korral vôid pastale lisada sardiinitükke. Tôsta pastat taldrikule, nôruta peale oliiviôli, jahvata soola ja pipart ning riivi peale parmesaanijuustu. Serveeri kohe.

***



RUANDA: Tasa-arvo saa ihmeitä aikaan. Kun naiset pääsivät UN Womenin tuella mukaan osuustoimintatilojen työhön ja päätöksentekoon, sadot ovat jopa kolminkertaistuneet. Viljelijät saavat nyt
helpommin lainoja, sillä naiset ovat osoittaneet maksavansa lainat takaisin miehiä tunnollisemmin. (Kuva ja teksti UNW)

Blogi osallistuu Suomen ensimmäiseen hyväntekeväisyystempaukseen Nälkä voidaan voittaa (11.3-10.4.2013). Varoja kerätään kehitysmaiden naisviljelijöille, että he saisivat oikeuden maahan, koulutukseen ja kunnollisiin työvälineisiin.



RUANDA: Vôrdôigluslikkus saab imesid aega. Kui naised pääsesid UN Womeni toel osalema koperatiivse ühise tööga ja otsustetegemisega, saagid juba kolmekordistusid. Naispôllumajandustöötajad saavad nüüd lhtsamalt laenu, sest naised on osutanud, et maksavad laenu meestest kohusetundlikumalt tagasi. (Pilt ja tekst UNW)

Blogi osaleb Soome esimeses toidublogide heategevusürituses Nälg vôidakse vôita (11.3-10.4.2013). Raha kogutakse arengumaade naispôllumajandustootjatele, et nad saaksid ôiguse maale, koolitusele ja korralikele töövahenditele.

6 kommenttia:

  1. yksinkertainen ja palkistetty on useimmiten parhainta! pari, kolme raaka-ianetta on vaikeampi yhdistää hyvin ja saada toteutettua joten niiden kaikki maut tulevat esille. ja sanon näin juuri julkaistuani pitkän ja monimutkaisen tandoorikanareseptin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on! Sinulla on niin perusteellisia ja hyviä postauksia ja niin usein, että nostan sinulle hattua! Bravo! Milloin kaiken ehdit tehdä?

      Poista
  2. Pinaatti ja pasta maistuvat minulle, myös kananmunat, joten miksipä tämä pastaruoka ei maistuisi. On niin nopea jopa valmistaa.
    Nälkä kampanjaan olen tutustunut, hitaudestani johtuen en vielä osallistunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä nopea valmistaa. Minulla oli "jämiä" kaapeissa ja ostin vaan pinaattia kaupasta. Ajattelin kokeilla, mitä siitä tulee?! Hyvää tuli ja joskus haluaa syödä helppoa ja iskevää ruokaa.

      Tempaus kestää 10.4 saakka, niin että ehdit hyvin vielä mukaan.

      Poista
  3. Yksinkertaisen herkullista.
    Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Kaunista viikonloppua! Täällä on kaunis kirkas kevätaurinko, mutta hyvin raaka tuuli.

      Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...