perjantai 8. maaliskuuta 2013

Siiliuunimakkarat - SiiliahjuvorstidTämä ihana keksintö on minun puolisoltani. Siilimakkaran pinta tuli niin ihana, rapea ja maukas!

2-4 annosta
Valmistus 20 minuuttia

½ - 1 lenkkimakkara
juustoviipaleita
ruokaöljyä

Poista makkaran kuori. Leikkaa uunimakkara 4-6 palaksi ja palat pitkittäin puoliksi. Leikkaa jokaisen palan pinnalle ensiksi 3 pitkittäisviiltoa ja sen jälkeen 1 cm välein poikittaiset viillot. Levitä uunivuoan pohjalle ruokaöljyä ja aseta makkarapalat vuokaan.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia kunnes makkaran pinta on ruskistunut ja rapea. Halutessasi voi jokaisen palan päälle laittaa juustoviipaleen. Silloin nosta uunivuoka uunin jälkilämpöön, missä juusto sulaa makkaran pinnalle.

Tarjoile ketsupin, sinapin ja perunamuusin kera.

***Need imetoredad ja maitsavad ahjuvorstid môtles välja minu abikaasa. Ahjuvorstide pind tuli krôbe ja maitsev.

2-4 portsjonit
Valmistus 20 minutit

½ - 1 rôngasvorst
juustuviile
toiduôli

Eemalda vorsti koor. Lôika vorst 4-6 tükiks ja tükid veel pikuti pooleks. Lôika iga vorstitüki peale alguses 3 pikiviilu ja siis 1 cm vahedega pôikiviilud. Määri toiduôli ahjuvormile ja tôsta vorstitükid ahjuvormi.

Prae 200 kraadis ahju keskmisel kôrgusel umbes 15 minutit kuni vorsti pind on krôbe ja pruunistunud. Soovi korral vôid iga vorstitüki peale panna juustuviilu ja tôsta vormi sooja ahju tagasi, kus juust sulab vorsti peale.

Serveeri ketsupi, sinepi ja kartulipudruga.

2 kommenttia:

 1. Saunamakkaraa ;o).
  Jättäkää pikaiset hyvästit vatsataudille ja flunssalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni tuli vielä parempi.

   Terveinä jo ollaan!

   Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...