lauantai 2. kesäkuuta 2012

Kinkku-juustotäytteellä paahtokolmiot – Singi-juustutäidisega röstkolmnurgad
Niitä erittäin ihania paahtoleipiä söimme Riikassa Avalon hotellin aamiaisella. Toisillekin hotellin vieraille maistuivat nämä leivät, koska ihmiset hamstrasivat niitä leipiä omille lautasille. Niitä joutui siellä jonottamaan. Minun puoliso keksii, miten valmistaa niitä leipiä kotona ja hyvin onnistui. Oi-oi! miten maistuvia ne ovat! Täytteen voi laittaa suoraan leivälle, leivälle voi leivittää vähän levitettä tai majoneesia. Niin, miten itse haluat. Suosittelen kokeilla!

Leivät sopivat kaikenikäisille, koska niitä on helppo syödä ja juusto ei veny. Esim. ne ovat hyvää tarjottavaa niin teini-ikäisille lapsille kuin pienillekin, koska leivät voi leikata vinottain 4 osaan, saat 4 pientä kolmiota ja ne ovat niin sopivia pieneen käteen. Leivälle voi laittaa myös tonnikala-juusto täytteen.

6 isoa paahtoleipää / 12 kolmioleipää (6 isoa paahtoleipää mahtuu yhdelle uunipellille)
Valmistuksen aika 15 minuuttia

6 viipaletta kinkkua
6 viipaletta juustoa
sinihomejuustoa (paahtoleipiä voi valmistaa myös ilman sinihomejuustoa)
pizzamaustetta
majoneesia

Lato leikkuulaudan päälle päällekkäin kinkkuviipale-juustoviipale-kinkkuviipale-juustoviipale jne., yhteensä molempia 6 kerrosta. Leikkaa kiinalisella kokkiveitsellä niistä pienet kuutiot. Nosta ne kulhoon, lisää sinne maun mukaan sinihomejuuston paloja ja pizzamaustetta sekä sekoita aineet keskenään.

Levitä paahtoleiville majoneesi. Nosta leivät uunipelille leivinpaperin päälle. Jaa täyte leiville. Paahda noin 4-5 minuuttia uunin ylätasolla grillivastuksen alla 225 asteessa kunnes juusto on sulanut ja leivät ovat kauniin ruskeat. Varo leipien palamista!

Leikkaa kuumat paahtoleivät vinottain puoliksi, saat paahtokolmiot. Tarjoile heti.

****

Neid eriti suurepäraseid röstitud leibasid sôime Riia Avalon hotelli hommikusöögil. Teistelegi hotelli külalistele maitsesid need leivad, sest inimesed tôstsid innuga neid oma taldrikutele ja neid sai järjekorras oodata. Minu abikaasa nuputas kodus, kuidas neid vôiks valmistada ja ônnestus hästi. Oi-oi, kui maitsvad need on! Täidise vôib panna otse leivale, leivale vôib määrida leivamargariini vôi majoneesi. Nii nagu ise soovid.

Leivad sobivad igale igarühmale söömiseks, sest neid on lihtne süüa ja juusto ei veni. Näiteks on hea pakkuda neid nii puberteediealistele kui väiksematele lastele. Leiva vôib lôigata 4 osaks ja nii saad 4 kolmnurka. Need on sobivad väikse lapse kätte. Leivale vôib panna ka tuunikala-juustu täidise.

6 suurt röstleiba / 12 kolmnurkset leiba (6 suurt röstleiba mahub korraga ühele ahjuplaadile)
Valmistamise aeg 15 minutit

6 viilu sinki
6 viilu juustu
sinihallitusjuustu (leivad vôib valmistada ka ilma selleta)
pizzamaitseainet
majoneesi

Lao lôikelauale teiseteise peale singi- ja juustuviilud, kokku môlemaid 6 kihti. Lôika hiina kööginoaga neist väiksed kuubikud. Tôsta need kaussi, lisa sihihallitusjuustu tükid ja pizzamaitseaine. Sega ained omavahel.

Määri röstleibadele majoneesi. Tôsta leivad ahjuplaadile küpsetuspaberi peale. Jaga täidis nende peale. Tôsta plaat leibadega 225 kraadisesse ahju ülemisele kôrgusele elektriküttekeha/grilli alla ja anna leibadel röstida 4-5 minutit kuni juust on peal sulanud ja leivad on kuldpruunid. Ära lase neil ära kôrbeda!

Lôika kuumad röstleivad pôigiti pooleks, saad kolmnurgad. Serveeri kohe.


4 kommenttia:

 1. Kaunis kiitos inspiroivasta blogistasi, se on oikea aarreaitta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Minä olen saanut paljon inspiraatiota toisilta. Kiva kun se kiertää ihmiset ja aiheuttaa paljon mielihyvää!

   Poista
 2. Mina panen hallitusjuustu asemele sulatatud juustu ja suurepärane amps ongi olemas! Nüüd ajasid isu peale :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulatatud juust on ka kindlasti hea juustuleiva peal. Need on küll väga head leivad. Inimesed on kôige paremad "katsejänesed", nendele meeldisid need röstleivad, kuigi Avalon hotelli hommikusöök oli rikkalik ja seal leidus palju isuäratavaid delikatesse.

   Poista

Sivut - Leheküljed

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...